DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hivatalos: Véget ért az Alonso-McLaren kapcsolat

Az elmúlt hetek eseményei alapján sejteni lehetett, de immáron hivatalosan is megerősítésre került, hogy Fernando Alonso és a McLaren istálló útjai elválnak egymástól, de nem haraggal.

Az őszi hónapok óta egyértelműen kikristályosodott, hogy nem igazán keresik a további együttműködés lehetőségét. A wokingiak a száguldó cirkuszban igyekeznek hosszabb távra berendezkedni a tavaly remekül muzsikáló Lando Norris – Carlos Sainz párossal, előre bejelentették, hogy 2020-ban már a teszteken sem számítanak Fernando Alonsóra.

A kétszeres világbajnok spanyol pedig időközben kijelentette, hogy valóban visszatér az Indy 500-ra az idei évben, de nem a McLaren színeiben. 2017-ben Michael Andretti aktív támogatásával debütálhatott a spanyol Indianapolisban és újoncként is kiemelkedően jó teljesítménnyel jelentkezett.

Alonso hivatalosan is kiszállt a McLaren életéből


Andretti tavaly is hívta Alonsót, akivel nagyon szeret együtt dolgozni, ám akkor a spanyol még a McLarenhez ragaszkodott. Idén (mindkét fél elmondása szerint) már csak néhány apróságon múlik, hogy ismét összeálljanak és az is lehet, hogy nem csak az ötszázmérföldes futamra, hanem további versenyekre is Andretti gárdájához szerződne a nemrég a Dakaron is egészen jól muzsikáló Alonso.

Az utóbbi időben a McLaren nagyköveteként tevékenykedett Fernando Alonso, ám a szerződést 2020-ra nem újították meg, így hivatalosan is elvált egymástól a két fél. A Motorsport.com tájékoztatása szerint a wokingiak elismerték a különválás tényét.

„Fernando egy világklasszis versenyző, minden jót kívánunk neki a jövőben. Hivatalos kapcsolatunk a szerződés (tavaly) év végi lejártával megszűnt, de azért mindig a McLaren-család része lesz” – mondta el a McLaren egyik szóvivője. Alonso összesen 95 nagydíjon indult a csapat színeiben, először 2007-ben, amikor is négy futamgyőzelmet aratott, másodszor pedig 2015 és 2018 között, ekkor azonban a folyamatosan csak bukdácsoló autó miatt semmi különösebb eredményt nem tudott felmutatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: