Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. március 31. kedd
F1

Brundle: Biztosan Claire Williams a megfelelő csapatfőnök?

Bár egy-két apróbb biztató jel is akad már, a szakemberek többsége arra számít, hogy a Williams idén is vergődni fog. Az egykori F1-es pilóta szerint nem a legjobb személy vezeti az istállót.

Az évek óta látható folyamat tavaly látványos mélyrepülést eredményezett a grove-i istállónak. A gyenge 2018-as évet egy egészen pocsék 2019-es szezon követett, ahol Robert Kubica a gárda egyetlen pontocskáját is nagy szerencsével tudta csak megszerezni az esős Német Nagydíjon.

Jacques Villeneuve és több más, F1-hez közeli szakértő is évek óta élesen kritizálja Claire Williams és a csapat döntéshozási folyamatát, de egyelőre süket fülekre találtak, az istálló pedig fokozatosan zuhant tovább. Mélyen a sereghajtó pozícióba kerültek és a süllyedő hajót folyamatosan elhagyó szponzorok miatt is szükség lenne végre egy fordulatra.

Brundle szerint hiányzik egy vérbeli csapatfőnök a Williamstől


Az új autó átment a hivatalos törésteszten, ez adhat némi reményt arra, hogy innentől több időt szánhatnak a finomításokra, a tökéletesebb testreszabásra. „Az a legfontosabb célunk, hogy a szezont megelőző tesztelésre készen álljon az autó, vagy akár még korábban is. Teljesen biztos vagyok benne, hogy ezúttal ez sikerülni fog” - ecsetelte véleményét Claire Williams.

„Tavaly rengeteg energiánkat vette el, hogy túl sokat kellett gondolnunk arra, hogyan megy majd át az autó a törésteszten. Ezen szerdán sikerrel túlestünk, úgyhogy tavalyhoz képest teljesen más a helyzet, innentől folyamatosan az autó sebességére összpontosíthatunk” – tette hozzá a csapatfőnök.

Martin Brundle úgy érzi, Frank Williams lányának távoznia kellene posztjáról, hogy a csapat a siker útjára léphessen. „Nem biztos, hogy ő a megfelelő csapatfőnök. Nem én vagyok a felelős, nem tudhatjuk, mi lesz a gárdával idén. De én arra kérném Claire-t hogy mozduljon el jelenlegi pozíciójából és inkább egy elnöki szintű helyről irányítson. A csapatfőnöki teendőket rá kellene bízni egy Andreas Seidl [a McLaren jelenlegi csapatfőnöke…] típusú emberre és teljes autonómiát biztosítani számára. A Formula-1-es sikerek azon múlnak, hogy mindig a holnapra kell gondolni és nem a tegnapra” – fogalmazott a Sky Sports F1 szakértője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?