DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Jót tettünk Sainzcal, hogy elengedtük

Mivel Helmut Marko szerint korábbi pártfogoltjuk, Carlos Sainz úgysem tudta volna felvenni a versenyt Max Verstappennel, így még jót is tettek vele azzal, hogy elengedték előbb a Renault-hoz, majd a McLarenhez.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója amellett, hogy sokra tartja a McLarennel tavaly kiváló szezont futó Carlos Sainzot, egy pillanatig sem bánta meg, hogy elengedték a spanyolt, előbb a Renault-hoz, majd a wokingiakhoz. Hiszen Max Verstappennél kellett volna jobbnak lennie, ez pedig nem állt fenn...

„Carlosnak egy bizonyos Max Verstappennel kellett volna versenyeznie” - gondolkozott el a néhány évvel ezelőtti gondolatmenetükről Helmut Marko a Motorsport.comnak. „Kettejük közül kellett választanunk, aztán mérlegeltünk. Carlos gyors, hiszen ellenkező esetben egyáltalán nem foglalkoztunk volna vele, de nem volt Verstappen szintjén.”

00115020_588



Marko szerint azzal, hogy elengedték Sainz kezét, még jót is tettek a spanyollal. „Eleinte még csak nem is engedtük el, de rengeteget segítettünk neki. Mi tettük lehetővé azt, hogy a Renault-hoz, majd a McLarenhez igazoljon. Jó a kapcsolatunk, de amikor ő itt volt, vele párhuzamosan itt volt Verstappen is, és kettejük között azért vannak különbségek.”

Sainz 2019-ben karrierje eddigi legjobb szezonját futotta, valamint a brazil káoszfutamon első dobogóját is megszerezte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: