DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kubica: Hamilton nem csak az autója miatt nyer

A nyolc év után visszatérő lengyel nem ért egyet azokkal a hangokkal, miszerint Lewis Hamilton csak a domináló Mercedes miatt vált hatszoros világbajnokká. Úgy gondolja, a pilóta is zseniális.

Lewis Hamilton idén bezsebelte hatodik világbajnoki címét is és a küszöbére került annak, hogy az elkövetkező időszakban elérje, illetve meg is döntse Michael Schumacher fantasztikus rekordjait a hét világbajnoki elsőséggel, illetve a kilencvenegy futamgyőzelemmel. Idén ismét dominálta a száguldó cirkuszt a brit, aki tizenegy futamon diadalmaskodott.

A negatívabb hangok azonban rendre felhívják a figyelmet arra, hogy Hamilton pályafutása első hét évében mindössze egyszer hódította el a világbajnoki trófeát, a hibridéra beköszönte óta viszont a gyakorlatilag megingathatatlan Mercedesnek köszönhetően hatból ötször. Ráadásul sokan szidják Valtteri Bottast is, aki bármikor aláveti magát a csapatutasításoknak és szó nélkül beáll csapattársa mögé akkor is, amikor elméletileg egymás ellen csatáznak a bajnoki címért.

Kubica szerint Hamilton rászolgál kiemelkedő sikereire


A nyolc év után visszatérő, ám a mezőnyből ismét távozó Robert Kubica viszont úgy véli, Hamilton már éppen elégszer bizonyította, mennyire értékes versenyző. „Úgy gondolom, a tény, hogy valaki hatszoros világbajnok, önmagában elmond mindent. Idén is sikerült megmutatnia, hogy olyan futamokat is képes volt megnyerni, ahol nem ő rendelkezett a leggyorsabb autóval” – idézi Kubicát a Gpfans.com szakportál.

„Ő maga jelenti a különbséget. Ez teszi Lewist olyan fickóvá, akit roppant nehéz legyőzni, szinte lehetetlen. Ez a többieknek rossz, neki viszont nagyon is jó hír. Örülök a sikereinek. Nagyon régóta ismerjük egymást, minden évben többször is egészen kivételes vezetést mutat be. Idén is láttam olyan versenyeket, ahol tényleg mindent kifacsart az autóból” – tette hozzá az egyszeres futamgyőztes lengyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: