DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: 2020-ban is kell a csapatutasítás

Az idei szezonban sok kritikát kapott a Ferrari amiatt, hogy már az Ausztrál Nagydíjon csapatutasítást alkalmaztak, azonban Mattia Binotto úgy gondolja, erre szükség van a Ferrari érdekében.

A 2019-es idény elején nagyon úgy tűnt, hogy a Ferrarinál Sebastian Vettelnek szeretnének kedvezni a csapatutasításokkal a Scuderia vezetői, akik már az első versenyen sem engedték meg Leclerc számára, hogy megelőzze a németet, így a két Ferrari a 4-5. helyen ért célba.

Itt még Vettel alighanem elégedett lehetett Leclerc munkájával, azonban a szezon előrehaladtával egyre többször tört borsot csapattársa orra alá a monacói, aki végül felül is kerekedett a négyszeres világbajnokon.

Mattia Binotto épp a két pilóta közti feszültség miatt is gondolhatja úgy, hogy a csapatutasításoknak igenis helye van a Ferrarin belül, mely alaptételén 2020-ban sem kíván változtatni, pusztán annak érdekében, hogy az istálló a lehető legtöbb pontot szerezze.

A Ferrarinál nem szeretnék, ha jövőre pontokat dobna el a csapat


„Nyilvánvalóan nem volt könnyű ez a feladat, de azt hiszem, mindannyian tudnánk ezt jobban is csinálni. Viszont az, hogy már az első versenyen is ezzel próbálkoztunk, teljesen más kérdés. Gyakran mondják, hogy engednünk kellene a szezon elején versenyezni a pilótáinkat” – mondta Binotto a GP Fansnek.

„Mi szentül hisszük, hogy a pilótáink menedzselése a legjobb módja annak, hogy maximalizáljuk a csapat által év végén megszerzett pontok számát, ezzel pedig a pilóták számára is szívességet tehetünk, akik szintén több ponttal rendelkezhetnek a végén. Ezért próbáltuk már az első versenyen megfékezni őket.”

„Biztos vagyok benne, hogy jövőre erősebbek leszünk. Fontos lesz csapatutasításokat alkalmaznunk 2020-ban is, hiszen mindketten nagyszerű versenyzők és tisztelnünk kell a személyüket, azonban ha elkezdődik a versenye, mindenkinek egyetlen cél lebeg a szeme előtt, hogy megnyerje azt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: