DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrarinál bíznak Binottóban

Louis Camilleri szerint a nagy csapatoknál mindig fontos volt a türelem és a stabilitás - Binotto szerint párhuzamosan zajlanak a fejlesztések, sok minden függ a 2020-as autó kezdei teljesítményétől.

A Ferrari egyik vezére, Louis Camilleri szerint a Formula-1-es csapat jó irányba halad Mattia Binotto vezetésével - ugyan csalódást keltő szezont futott az istálló 2019-ben, de úgy véli, hogy az idény vége felé már megtalálták, hogy merre kell menni tovább, ez pedig biztató a következő szezonra nézve.

"Egy fiatal csapat vagyunk még, amelynek türelemre van szüksége. Sok nagy csapatnál a stabilitásban rejlett a siker titka, így volt a régi idők Ferrarijánál, a McLarennél, a Red Bullnál, vagy most éppen a Mercedesnél is. Mattia (Binotto) irányításával egy új kultúra alakult ki, a gyenge pontjainkat felismertük és egy részüket meg is oldottuk" - idézi Camilleri szavait az Auto Motor und Sport.

binscufer



Ami a jövőt illeti: a pilótahelyzetről nem kívánt részletesebben beszélni. "Van egy pilótánk, akinek 2021 utánra is van szerződése és egy, akinek lejár 2020 végén. Jövőre megnézzük majd a lehetőségeinket" - utalt arra, hogy Sebastian Vettelnek már csak a jövő szezonra szól a kontraktusa, Charles Leclerc-rel viszont már hosszabbítottak. Binotto ehhez annyit tett hozzá, hogy a kulcsfontosságú 2021-es év előtt rutinos pilótákra van szükségük, úgyhogy egyelőre ezért (sem) téma az, hogy a Ferrari Akadémia fiataljai mikor kaphatnak lehetőséget.

Binotto arról is beszélt, hogy a következő időszakban párhuzamosan fogják fejleszteni a 2020-as és a 2021-es autót is, hiszen az előttük álló szezonban is szeretnének világbajnokok lenni, de az is fontos, hogy a 2021-es nagy szabályváltozásoknál megint olyan hátrányba kerülnek-e, mint 2014-ben. A csapatfőnök hozzátette: hogy melyik élvez majd prioritást, az attól is függ, hogy mennyire sikerül jól elsőre a 2020-as technika.

És hogy ők lennének-e a következő bajnokság esélyesei az idei szezon második felében mutatott formájuk alapján? "Az esélyes az a csapat, amely sorozatban hat világbajnoki címet nyert és amelynek Abu Dhabiban is a leggyorsabb volt az autója" - jelentette ki Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: