DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferrari: Jót tett a brazíliai krízis

A maranellói gyártó elnöke szerint Sebastian Vettel és Charles Leclerc is belátta, mekkora kárt okoztak az F1-es csapatnak interlagosi ütközésükkel, így könnyebben kezelhetővé váltak.

Hiába vágott neki a Ferrari a 2019-es Formula-1-es szezonnak sok szakértő és némileg saját maguk szerint is favoritként, végül csupán három győzelemig és a konstruktőri tabella második helyéig jutottak. Szereplésüket nemcsak a mindössze néhány pályán igazán ütőképes autó, hanem stratégiai hibák is nehezítették, emellett olykor a Sebastian Vettel és Charles Leclerc közötti csapaton belüli kiélezett párharc is okozott nehéz pillanatokat a maranellói gárda vezetésének.

vettel-leclerc-interlagos-dppi-1



Ez utóbbi eleinte csak csapatutasítások formájában nyilvánult meg, a Brazil Nagydíjon viszont ütközött a két versenyző, kettős kiesést produkálva ezzel. A Ferrari elnöke, Louis Camilleri ugyanakkor úgy látja: az interlagosi incidensnek voltak pozitív következményei is – minderről a szokásos év végi sajtóebédjén beszélt, szavait pedig a Motorsport.com szakportál idézi:

„Nagyon sok dolgot írtak már erről. Tudni kell, hogy a színfalak mögött igazából elég jól kijönnek egymással. Nagyon tisztelik egymást, viccelődnek a másikkal, kifejezetten remek a kapcsolatuk. Az is egyértelmű, hogy mindketten roppant versenyképesek. Brazília viszont maga volt a rémálom. Ugyanakkor mostanra mindent tisztáztunk. Úgy vélem, olykor szükség van krízisre, hogy minden a megfelelő helyre kerüljön. Szerintem mindketten rájöttek, hogy a Ferrari szenvedte meg a leginkább az ütközésük. És úgy gondolom, ennek köszönhetően Mattia is jobban tudja kezelni őket, és ők is jobban elfogadják ezt, mert rájöttek, mennyire elszúrták.”

Camilleri Vettel sorozatos hibái kapcsán elmondta: a csapat is hibázott és az autóval is voltak gondjaik, emiatt pedig szükségtelen kockázatokat kellett vállalnia a németnek. A négyszeres világbajnok teljesítményére viszont Leclerc első évben nyújtott produkciója is hatással volt az elnök szerint, aki így beszélt a monacóiról: „Tudtuk, hogy Charles nagyon tehetséges. Úgy gondolom, még minket is meglepett azzal, mire képes. Nemcsak pilótaként vált erősebbé, hanem a csapatnak is szerves részévé vált. Számunkra ez nagyon fontos. Nagyszerű a kapcsolata a csapattal, és folyamatosan építkezik erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: