DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ferrari: Vettelnek továbbra is kulcsszerepe van

Mattia Binotto szerint a tapasztalata miatt továbbra is nagyon fontos tagja a Ferrarinak Sebastian Vettel, aki a szezon második felére már jobban megbarátkozott az instabil autóval.

A Ferrarinál elismerték, hogy Charles Leclerc parádés első évet futott a csapatnál, de abból nem engednek, hogy Sebastian Vettelnek továbbra is nagyon fontos szerepe van náluk. Louis Cammileri elnök és Mattia Binotto csapatfőnök is erről beszélt - szerintük Vettel azért összeszedte magát a szezon második felére.

"Leclerc-nek egyértelmű hatása volt rá (Vettelre). Nem hagyhatod figyelmen kívül, ha egy négyszeres világbajnok vagy és egy ilyen fiatal srác ennyire hihetetlen szezont produkál" - idézi a Sky Italia Camilleri szavait, abban pedig Binottóval egyetértenek, hogy a német már nem egyértelmű egyes számú pilóta.

vel



"Viszont évek óta itt van és jól ismeri a csapatot. Nagy tapasztalata van, négyszeres világbajnok és döntő szerepe volt abban, hogy hogyan fejlesztettük az autót a szezon során. Afelől nem lehet kétség, hgoy egy ilyen pilótának kulcsszerepe van a projektünkben" - tette hozzá Camilleri mondandójához Binotto.

"Az instabil autó és az ilyen gyors csapattárs egyértelműen fejfájást okozott Sebnek. Viszont nagyon elemző szemlélettel állt hozzá, hogy javulni tudjon és a szezon második felében, amikor már otthonosabban irányította az autót, nagyon hasonló szinten volt a versenytempó tekintetében. Az időmérőkön Charles gyorsabb volt" - mondta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: