DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Berger: Hamilton döntse meg Schumacher rekordjait, aztán menjen a Ferrarihoz

A korábbi tízszeres futamgyőztes szerint Lewis Hamiltonnak a vörös istállónál kellene befejeznie pályafutását. Ám jelenleg a Scuderia kevés a bajnoki címhez, ezért ne most rögtön igazoljon át.

Gerhard Bergernek abban a kiváltságban volt része, hogy rengeteg óriási tudású versenyző ellen csatázhatott a Formula-1-ben, mint például Alain Prost, Ayrton Senna, illetve Michael Schumacher. Csapatfőnökként még Sebastian Vettel sikereihez is köze volt, akiről éppen a napokban mondta el Helmut Marko, hogy már nem tartozik a legjobb pilóták közé.

Lewis Hamiltonról az a véleménye, hogy jelenlegi győztes csapatából egyelőre ne szálljon ki, de miután a csúcsdöntögetéseken túl van, szerződjön a Ferrarihoz és ott fejezze be pályafutását. „Lewisnak tanácsolnám csak igazán, hogy ha eljön az ideje, ragadja meg a lehetőséget és menjen át a Ferrarihoz. Egészen kiváló élmény, nagyon szerettem az olasz mentalitást, a márkát és biztos vagyok abban, hogy Lewis is szeretné” – nyilatkozta Gerhard Berger a The Guardian hasábjain.

Előre sejthető, hogy nagy csatákat vívna egymással a két titán a Ferrarinál


Az osztráknak bőven megadatott ez az élmény, mivel 1987 és 1989 között először, 1993 és 1995 között pedig másodszor is három-három évet töltött el Maranellóban. „Rengeteg érzelmet szabadít fel, ha valaki a Scuderiánál versenyez. Valaki ugyan hidegen reagál erre, de mások teljesen beleélik magukat. Én is eléggé a hatása alá kerültem, leginkább azért, mert szeretem a Ferrarit.”

„A legtöbb pilóta erre vágyik, de tény, hogy megfelelően kell időzíteni. Miután megdöntötte Michael Schumacher összes rekordját, a Ferrarihoz kellene mennie. Ha korábban igazol át, túl nagy feladat elé állítja magát. Olyan fenomenális csapat veszi körül a Mercedesnél, hogy kár lenne a győztes gárdából kiszállnia. Úgyhogy most távoznia nem lenne szerencsés” – tekintett előre Berger. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: