DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Komoly gondban Raikkönenék

Úgy tűnik, a teljes karosszériát át kell terveznie az Alfa Romeónak a jövő évre szánt autón, mivel német sajtóértesülések szerint a törésteszt nagyon rosszul sikerült és a jelek szerint nem is apró a baj.

A Formula-1-ben minden karosszériának át kell mennie az igen szigorú törésteszteken, különben nem is állhat rajthoz az adott istálló. A napokban az Alfa Romeo versenyautóját vizsgálta az FIA, de a német Motorsport-Magazin információi szerint egészen balul sült el a dolog, nagyon keményen kell dolgoznia a gárdának, ha vissza akarja hozni az elveszett időt február végéig.

Sikeres törésteszt nélkül nincs F1-es szereplés


A biztonság nagyon fontos a száguldó cirkuszban, így a legkülönfélébb töréstesztes vizsgálatoknak kell megfelelnie minden csapat autójának ahhoz, hogy akár a szezont megelőző tesztelésen is részt vehessen. Az Alfa Romeónál most valami nagyon félresiklott, ugyanis a hírek szerint nem is holmi apróságon kell változtatni.

Mélyebb részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, de a sajtó úgy tudja, a probléma olyan nagynak bizonyult a törésteszten, hogy gyökeresen át kell tervezni az egész autót, hogy a következő próbán már átmehessen. Ez hatalmas hátrányt okozhat Kimi Raikkönennek és Antonio Giovinazzinak, ugyanis most relatíve rövid idő alatt kell átalakítani a konstrukciót, ez pedig biztosan nem volt benne az egyébként is szűk időtervben. Idén az év bizonyos szakaszaiban, a bivalyerős Ferrari-motornak is köszönhetően remekül szerepelt a csapat, de most zsúfolt programnak néznek elébe a mérnökök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: