DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Hamilton három évvel idősebb nálam, nem a kor számít

Az évtized elejét Sebastian Vettel uralta, 2014 óta azonban nem túl sok sikerélmény érte a domináló Mercedes-Hamilton páros mellett. Tizenkét év után értékel, de nem tartja magát túl öregnek.

Egyre több híresztelés jelenik meg arról, hogy Lewis Hamilton 2021-ben átszerződik a Ferrarihoz, ahol Sebastian Vettel helyét foglalná el. Annyit burkoltan a vörösök csapatfőnöke is elismert már, hogy Vettel jövője is nagyban függ majd attól, hogyan teljesít jövőre az első öt nagydíjon, utána gondolják át a következő évi pilótafelállást.

Mattia Binotto azt is elismerte korábban, szívesen látná soraik közt a hatszoros világbajnok brit pilótát. Ennek fényében gondol-e mostanában a visszavonulásra Sebastian Vettel? „Nem kifejezetten, de tizenkét év után az ember már elkezd azzal is foglalkozni, mi következik a távolabbi jövőben” – mondta el véleményét Sebastian Vettel a Blick című lapnak.

Vettel előtt éppen Hamilton példája lebeg, nem a kor számít


„Tervek nélkül nem élet az élet, de senki nem tudhatja előre, mi valósul meg ebből. Ebben a pillanatban továbbra is az a fő célom, hogy világbajnoki címet szerezzünk a Ferrarival és egyelőre nem vagyunk ott, ahol kellene. Addig, amíg megfelelően tudom végezni a munkámat, a kor nem számít. Hamilton például három évvel idősebb nálam.”

„Egyébként is gyorsan változhatnak a dolgok, ha van három jó versenye az embernek, azonnal megváltozik a vélemény, erről mindenki tudna mesélni, mint saját tapasztalatról. A szezonom közel sem sikerült tökéletesen, apróságok dönthetnek ilyenkor, a végén pedig nagyon hiányoztak az elhullajtott pontok. Egyértelmű, hogy nem vagyok elégedett, fejlődnöm kell.”

„Jövőre sem lesz könnyebb az életem Charles (Leclerc) mellett és az új generáció is teljesen odaérhet már. Charles mellett Max (Verstappen), Esteban (Ocon), Lando (Norris), Alex (Albon), Pierre (Gasly) és George (Russell) is beleszólhat a csatákba” – tekintett előre Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: