DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Sokan elfelejtik, Hülkenberg milyen gyors

Egykori spanyol csapattársa úgy gondolja, bármilyen sorozatban is fog versenyezni Nico Hülkenberg, biztosan villámgyors lesz és újra bizonyítja, hogy kár volt őt elengedni az F1-ből.

Bár Nico Hülkenberg egy évtizedet eltöltött a Formula-1-ben, hosszúnak mondható pályafutása alatt sem sikerült dobogóra állnia. Igaz, egyszer sem volt igazán ütőképes autó a kezében, márpedig ez elengedhetetlenül fontos a sikerekhez. A rutinos német pilóta képességeit soha senki nem kérdőjelezte meg, de az idei év végén mégis ülés nélkül maradt.

Csak az biztos egyelőre, hogy 2020-ban nem a száguldó cirkuszban folytatja, az viszont egyáltalán nem egyértelmű még, hogy hol. Tavalyi csapattársa, Carlos Sainz szerint nagyon sokan alábecsülik Hülkenberg versenyzői tudását és már előre tudja, hogy bárhol is folytatja pályafutását, kiemelkedően jól fog teljesíteni.

Hülkenberg bármikor visszatérhet az F1-be, nem öregedett még ki


„Azt mondhatom, hogy Nico fantasztikus sportoló. Soha korábban nem találkoztam nála rendesebb és őszintébb élsportolóval. Nagyon gyors pilóta, akit rengetegen még mindig alábecsülnek, igenis nagy veszteség a sportágnak, hogy távoznia kell” – mondta el véleményét Carlos Sainz a Motorsport-total.com szakoldalnak.

„Jelenleg ötletem sincs, merre veti a sors és hol fogja folytatni. Egyértelmű, hogy nagyon sokan elfelejtik, mennyire gyors is ő, bármihez is kezd majd, komoly feltűnést fog kelteni remek tempójával” – tekintett előre Sainz.

Egyelőre a legtöbben úgy gondolják, hogy Hülkenberg távozása nem végleges, amennyiben jövőre bármilyen versenyágban sikeresen mutatkozna be, úgy 2021-ben, a nagy szabályváltozások miatt átalakuló autóknál ismét szerephez juthat egy ütőképes csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: