DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Ezzel a Mercedesszel Alonso is simán bajnok lenne

Max Verstappen szabadkozik, hogy nem lekicsinyelni akarta nemrég Lewis Hamilton vezetési tudását, csupán kiemelte, hogy olyan mértékben dominál a Mercedes, hogy sokan győzelemre vezetnék.

Nem valószínű, hogy hat világbajnoki címet különösebben meg kellene magyarázni a Formula-1-ben. Lewis Hamilton egyértelműen pályája csúcsán van már évek óta, igaz, az is kétségtelen, hogy óriási sikereiben nem kis része van fantasztikus versenyautójának. A kulcsfontosságú pillanatokban a brit ász mindig higgadt tud maradni, ennek is köszönheti hat bajnoki elsőségét.

Sokan a valaha volt legjobb versenyzőnek tartják (ezzel Michael Schumacher fia egyáltalán nem ért egyet), ám az évad vége felé Max Verstappen erősen kiemelte, hogy az ilyen kiemelkedő sikereket elérő pilóták nagyrészt annak köszönhetik kiváló sorozatukat, hogy a legjobb autóban ülhetnek.

Ez némi magyarázatra szorult, mivel többen is úgy interpretálták a holland szavait, hogy nem tartja különösebben jó versenyzőnek Hamiltont, aki kizárólag domináló Mercedesének köszönheti sikereit. Ez így ebben a formában nem igaz, bár alapvető véleményét Verstappen változatlanul fenntartja.

Verstappen szerint Alonso ugyanígy dominálna ezzel a Mercedesszel


„Hamilton nagyban köszönheti sikereit a szuperjó Mercedesnek, de azt nem mondtam, hogy ne lenne különleges. Mindenkinek megvan a saját stílusa és nem is állítottam, hogy Lewisban semmi különleges extra ne lenne. Egyértelmű, hogy a valaha volt egyik legjobb pilóta a Formula-1-ben” – ecsetelte véleményét Verstappen az Autocar című lapban.

„De ahogy azt már korábban is elmondtam, mindenki hatalmas mértékben függ az autójától. Itt van például Fernando Alonso, aki ugyanezzel az autóval szintén sorra nyerné a világbajnoki címeket. Néha az embernek szerencséje van, hogy olyan csapathoz szerződik, amelyik hirtelen dominálni kezd és így folyamatosan nyerheti a bajnoki címeket.”

„Időnként pedig az ellenkezője igaz, mint Fernando esetében, amikor egy pilóta rendre rosszul időzítve igazol át másik csapathoz és emiatt nem tud nyerni, de ez nem jelenti azt, hogy ő maga rossz versenyző lenne. Fernandónál is azt érzem, hogy az egyik legjobb a világon” – dicsérte egykori riválisát Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: