DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Jordan jóslata: Hamilton és Wolff együtt megy a Ferrarihoz

Csavart egyet a szokásos Hamilton-Ferrari teórián Eddie Jordan. A brit a Mercedes-csapatfőnököt is viszi, így biztosítva magát Leclerc ellen. Vettel jobb esetben mehet a csillagos márkához.

Nem újdonság, hogy Lewis Hamilton szerződése 2021-ben lejár, és az sem – hacsak valaki nem zárkózott el minden F1-es hírtől az elmúlt hónapokban –, hogy a brit versenyző és a Ferrari vezetése között találkozók történtek a szezon során, és mindenki opcióként számol a lehetséges együttműködéssel. Az egykori csapatfőnök, Eddie Jordan azonban csavart egyet a teórián: eszerint Hamilton nem egyedül igazolna át.

„Abszolút biztos vagyok abban, hogy 2021-ben Lewis Hamilton a Ferrarihoz fog igazolni. Ez lenne a megfelelő idő Lewis számára. A pályafutása a vége felé közeleg, de még mindig szeretne hét vagy több bajnoki címet nyerni” – mondta a Top Gear magazinnak Jordan. „Lewis azonban csupán akkor menne a Ferrarihoz, hogy valaki megvédené attól az eshetőségtől, hogy Charles Leclerc magához ragadja az irányítást.”

„Azért hiszem őszintén, hogy Lewis 2021-ben a Ferrarihoz megy, mert Toto Wolff szerződése is lejár az év végén. Azaz a Ferrari Totót is vinné. Toto menni fog vele, mert ahogy mondtam, Lewis nem hagyná magát védtelenül. Az ő formájában vinne egy személyt, aki megtartaná az egyensúlyt.”



De miért akarna a Mercedesszel hat világbajnoki címet nyerő Toto Wolff csapatot váltani? Jordannek persze erre is megvan az elmélete: „Ő tudja, hogy a Mercedes hosszútávú jövője a Formula-1-ben nem biztos. Sőt mi több, Lewis is emlegette Toto szerződését több mint egy alkalommal, ami szokatlan az F1-es versenyzők között” – magyarázta az ír, hozzátéve, hogy a Ferrarinak is szüksége lenne egy tapasztalt vezéregyéniségre.

Sebastian Vettel sorsát kétesélyesnek érzi: „Vettel vissza fog vonulni 2020 végén, hiszen a Red Bullhoz nem mehetne vissza, mert Max Verstappen elkenné. Ha a Mercedes viszont úgy dönt, hogy marad az F1-ben, Vettel mehetne oda. Kárpótlás lenne a csapatnak is Lewis elvesztéséért” – fejtegette.

Eddie Jordan állította először 2013-ban, hogy Lewis Hamilton a McLarent elhagyva a Mercedeshez igazol. Ezt a jóslatot azóta is sokszor emlegetik, de hozzá kell tenni, hogy rengeteg tippje nem jött be: például nem szállt ki a Mercedes 2018 végén, és 2020-ra sem igazolta le Sebastian Vettel és Max Verstappen párosát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: