DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Bottas nem is akar igazán nyerni

Valtteri Bottas pályafutása legjobb szezonját teljesítette idén, négy futamgyőzelmet aratott és ezüstérmes lett. A korábbi F1-es pilóta szerint viszont hiányzik belőle valami, ami a bajnoki címhez kell.

2019-ben nagyon bekezdett a Mercedes finn pilótája, az idény első futamát imponáló magabiztossággal nyerte meg, a negyedik versenyen pedig újra diadalmaskodott, ennek köszönhetően vezette is a tabellát. Utána azonban visszaesett, sokáig nem tudott újra az élen végezni, miközben Hamilton sorra söpörte be a győzelmeket.

A Német és a Magyar Nagydíjon is betlizett, többen már a szerződéshosszabbítását is megkérdőjelezték, ám végül Belgiumban a Mercedes hivatalosan bejelentette, hogy újabb egy évvel megtoldotta a finn szerződését. Az évad utolsó harmadában még kétszer állhatott a dobogó tetejére, de így is egyértelmű, 87 pontos különbséggel maradt le a hatodik világbajnoki címét begyűjtő Hamiltontól.

Amikor a Mercedes kéri, Bottas mindig beáll Hamilton mögé


A 2010-es bajnokság bronzérmese, Mark Webber szerint hiányzik az igazi győzni akarás Bottasból. „Az évad derekán több futamot is elszúrt Valtteri, így idei teljesítménye sem volt elég ahhoz sem, hogy megszorítsa csapattársát. Bottas a kerék a kerék elleni csatákban többnyire alulmarad, hiányzik belőle a győzelmi vágy, hogy szoros harcokat vívhasson” – ecsetelte véleményét Webber a Channel 4 adásában.

„Lewis ellenben mindenkit képes leiskolázni, pedig Leclerc és Sebastian Vettel is többször odaszúrt idén, de Hamilton egyesével levadászta őket. A szezon során egészen kivételes állóképességről és egyenletességről tett tanúbizonyságot” – dicsérte a világbajnokot az egykori Red Bull-pilóta, akiről úgy tartja, 2020-ban sem lesz igazán ellenfele a mezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: