DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Palmer: Hamilton jó, de Verstappen még jobb

Lewis Hamilton idén már pályafutása hatodik világbajnoki címét zsebelte be. Jolyon Palmer viszont úgy véli, nála is jobb teljesítményt nyújtott Max Verstappen a feltörekvő Red Bull-Hondával.

2019-ben már az évad igen korai szakaszában kikristályosodott, hogy csak a két Mercedesnek lehet reális esélye behúzni a világbajnoki elsőséget, mivel a Ferrari és a Red Bull is jócskán lemaradva követték az első nyolc versenyhétvégén domináló és folyamatosan futamgyőzelmeket gyűjtögető Ezüst Nyilakat. Igaz, év közben ismét tapasztalhattunk olyat, hogy a Mercedes egy csapatutasítással védte meg Hamiltont Bottastól, például Szingapúrban.

Austinban Lewis Hamilton végül matematikailag is bebiztosította újabb bajnoki címét, de a nyári szünettől kezdve felemelkedett egy új, komoly rivális, Max Verstappen a folyamatosan fejlődő RB15-össel és az egyre inkább kitűnő tempóval rendelkező Honda-erőforrással. A holland ugyan „csak” harmadik helyen végzett az összetettben, de három futamgyőzelmével és számtalan más dobogós helyezésével megmutatta kiemelkedő tudását, váltott csapattársaihoz képest is.

Verstappen három futamot is nyert a korábban csak szenvedő Hondával


„Nem könnyű választani Hamilton és Verstappen közül, ha a szezon legjobb pilótáját kell megneveznem. Hamilton megnyerte a világbajnokságot, de ha döntenem kell, mégis Max Verstappent helyezném kevéssel előrébb” – írta a BBC elemzésében Jolyon Palmer.

„Irgalmatlanul nagy tempója miatt kellett Pierre Gaslyt visszaküldeni a Toro Rossóhoz a nyári szünetben, most pedig már Alex Albonon lesz egyre nagyobb a nyomás. A Red Bull hiába keresi kétségbeesetten a csapattársat, aki akár csak megközelíti Verstappen szintjét.”

„A szezon első felében Ausztriában úgy nyert futamot Verstappen, hogy az első körben még csapattársa mögött volt, a leintésig mégis lekörözte őt. Ez hatalmas különbséget mutat az ellen a Gasly ellen, aki tavaly Brendon Hartley-t mosta le a pályáról, idén pedig visszatérése után Danyiil Kvjatot is.”

„Három futamgyőzelem, elképesztően kevés vezetői hiba és folyamatos veszély a Ferrarikra és a Mercedesekre, ez volt idén Verstappen, aki egyértelműen megmutatta, mennyire jó pilótája a mezőnynek” – fogalmazott Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: