DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Ocon: Legalább most gyűjtögethetek kilométereket

Esteban Ocon egyrészt már annak a ténynek is örült, hogy hosszú kihagyás után érdemi munkát végezhetett egy F1-es autóban, másrészt pedig annak, hogy ezzel elébe megy a 2020-as tesztkorlátozásoknak.

Esteban Ocon 2020-ban ismét F1-es versenyző lesz, a Renault-nál Nico Hülkenberget váltva - ennek első lépése volt az, hogy már most a franciák autójába pattanhatott az abu dhabi gumiteszten. Ocon nagyon örült a lehetőségnek, több szempontból is.

„Alapvető fontosságú ez, és természetesen rengeteget segít a 2020-as felkészülésben” - fogalmazott Ocon a Motorsport.com kérdésére. „Így az ember előnnyel érkezik februárra, az akkori tesztekre, akár olyan apróságokat illetően is, hogy megvan a pozíciód az autóban, vagy éppen regeteg olyan információval rendelkezel, amelyeket már most megszereztetek. Az nagy probléma, hogy februárban alig ülhetünk majd autóba a tesztek során. Ez a két nap végső soron egyfajta ellensúlyozása a februárban kiesőknek.”

00219006_067



Ocon annak idején, még 2016-ban a Renault tartalékja volt, mielőtt a Manornál és a Force Indiánál, valamint annak utódjánál, a Racing Pointnál versenyzett volna - 2020-ban ismét visszatérhet a versenyzéshez. Első tesztnapját 2,838 ezredes hátrányban a nyolcadik pozícióban zárta. Ha már Ocon az ülést emlegette: pontosan az ezzel kapcsolatos problémák miatt nem tudott végül annyit a pályán tölteni, amennyit szeretett volna, ettől függetlenül azonban elégedett volna a napjával.

„Jó ismét itt lenni. Nagyon izgatott voltam, hónapok óta erre vártam. Jók az első benyomások, a csapat nagyon szívélyesen üdvözölt, ez mindig jó érzés. Vannak új arcok, de rengeteg régit is láttam.” Na és az autó? „Az is jónak érződik. Nyilván mindig rengeteget lehet javítani, de a motor például nekem nagyon új - annak jó ereje van. Aztán ott van az egyensúly, azzal mindig lesz munka. Úgy néz ki, jó alapunk van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: