DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Én ettől többre vagyok képes

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel belátta az Abu Dhabi nagydíj leintését követően, hogy csapnivalóan alakult a szezon számára és a Ferrari szempontjából is. Tudja, hogy ő ettől többre képes.

 

Ugyan Sebastian Vettel a futam legvégén elkapta Alexander Albont, ezzel pedig megszerezte az ötödik helyet az Abu Dhabi Nagydíjon, de csapattársa tempóját nem tudta tartani ezúttal sem, aki az év végi elszámolásnál az időmérőkön és a pontversenyben is jobbnak bizonyult nála.

A német is tisztában van vele, hogy nem ebben a szezonban mutatta meg a külvilágnak, miért is nyert annak idején négy világbajnoki címet, azt viszont mindenki tudja, hogy ettől többre képes Sebastian Vettel, ahogyan tisztában van ezzel ő maga is.

Vettel nem egyszer törte össze idén a Ferrarit


„Nem ilyen szezonra számítottunk. Szerintem az okok egyértelműek és megtanultuk a leckét is ebből az évből. Csapatként egyszerűen erősebbnek kell lennünk, többet kell kihoznunk egymásból. Mint egyén, én is jobban kell, hogy teljesítsek, sőt jobban is tudok ennél” – mondta Vettel Abu Dhabiban.

„Összességében azért nem hiszem, hogy annyira rossz lett volna a helyzetünk, mint amennyire annak tűnt. Inkább sok apró dolog vezetett oda, hogy nem állt össze az egész kép végül. Őszinte leszek, első dolgom lesz magamba nézni. Tudom, hogy ettől sokkal többre vagyok képes, a jövő évi célom pedig egyértelmű: az a bizonyos lépés előre!”

„Remélhetőleg jövőre erősebb autót tudunk építeni, hogy felvehessük a harcot a Mercedesszel és a Red Bull-lal” – zárta mondandóját Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: