DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nem találja még a ritmust

Az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjének első napján Lewis Hamilton kétszer is lassabb volt csapattársánál. A brit egyelőre nem érzett rá az autóra, de már a jövőre is gondolt az edzések során.

Az idényzáró sok szempontból különleges a pilóták és a mérnökök számára, ebből az egyik, hogy az esti időszakban folyamatosan változnak a körülmények. A fényviszonyok, a pálya hőmérséklete szinte percenként teljesen más, így pedig nem könnyű feladat eltalálni, pontosan melyik a tökéletes beállítás az autónak.

Az idei világbajnokság legfontosabb kérdései eldőltek, így a hatodszor is megkoronázott Lewis Hamilton is kicsit jobban kísérletezhetett a W10-essel, ami már a következő év(ek)nek szólt. Az esti szabadedzésen tette ezt leginkább, így nem is annyira meglepő, hogy bő három tizedmásodperccel lemaradt Valtteri Bottastól.

Hamilton a naplementében - Abu Dhabi egyik különlegessége


„Átlagos pénteki napon vagyok túl. Ezúttal nem sikerült igazán megtalálnom a ritmust, de az embernek időnként vannak jobb és rosszabb napjai. Összességében az autónak fekszik a pálya, de egyértelműen vannak olyan területek, ahol még a csapat is fejlődhet, illetve vannak olyan részek, ahol pedig én javulhatok még” – ecsetelte véleményét Lewis Hamilton a pénteki napot követően.

„Igyekeztem új íveket felfedezni az autóval, különösen délután foglalkoztam sokat ezzel. Azt már úgyis tudjuk, hol működik jól az autó, de megpróbáltam megnézni, hogy ettől eltérő vezetésre hogyan reagál. Ezzel a jövőben valószínűleg még jobban kiismerhetjük az autó működését és gumikezelését” – tette hozzá a brit ász. A Ferrari csapatfőnöke egyébként egyértelmű utalást tett arra, hogy 2021-ben szívesen látná a vörös istállónál Hamiltont.

A Mercedes technikai igazgatója is elismeri, egyelőre remekül megy a W10-es, de úgy véli, még nem kaptak valós képet a riválisok tudásáról. „Az autó jól viselkedett, remélhetőleg, szombaton ismét jó napunk lesz. Úgy tűnik, erősek vagyunk, de számomra egyértelmű, hogy a Ferrarikban és a Red Bullokban is bőven van még tartalék, úgyhogy izgalmas időmérőre számítok, ahol nem hibázhatunk” – nyilatkozta James Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: