DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: A Mercedes nagyon erős, de mi is odaérhetünk

Délelőtt jól kezdett Max Verstappen, de meglehetősen erősnek érzi a két Mercedest. Még nem teljesen tökéletes az autója, de így is elégedett a Red Bull-Hondával. Meglehet a negyedik győzelem?

Abu Dhabiban délelőtt a második, este pedig az ötödik pozícióban végzett a holland, a második szabadedzésen ráadásul több, mint fél másodperccel maradt el a leggyorsabb kört jegyző Valtteri Bottastól. Az időeredmény egyelőre nem túl biztató, de az RB15-ös egyensúlya közel sem volt rendben, ha azt megtalálják a mérnökök, jócskán előrébb léphet.

Az Ezüst Nyilakon kívül a két Ferrari is befért Max Verstappen elé, de nincsenek nagy különbségek, a második pozícióban végző Lewis Hamilton például csak bő két tizeddel előzi meg a jobbik Red Bullt.

Verstappennél még nem találtak bele a jó egyensúlyba


„Egészen tűrhető pénteki napon vagyunk túl. Egyelőre az egyensúllyal nem vagyok valami elégedett és ezen kívül néhány más egyéb is van, amit meg kell vizsgálnunk és amin még javíthatunk, de összességében egészen jól alakulnak a dolgok” – idézi Max Verstappent az F1i.com szakportál.

„A Mercedes ismét nagyon erősnek tűnik itt, rettentő nehéz lesz őket legyőzni, de még most is úgy gondolom, hogy holnap szoros csatát vívhatunk. Még ma kielemezzük az abroncsokról gyűjtött adatainkat, igazából nem ért semmi meglepetés. A lágy keverék egy körön nagyon erős, de a hosszabb etapokon gyorsan elkopik, ahogy arra számítottunk is” – elemezte a helyzetet a huszonkét éves holland, akinek jövő év végén ugyanúgy lejár a szerződése, mint például Lewis Hamiltonnak, akit a Ferrari - Mattia Binotto elmondása alapján - ki is szemelt magának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: