DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton már izgul MotoGP-tesztje miatt

Két hét múlva Valenciában Lewis Hamilton és Valentino Rossi versenygépet cserélnek. Az F1-es világbajnok először próbálja ki a motorozás csúcstechnikáját.

Egy héttel a Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíj után, december 9-én (hétfőn) a MotoGP-szezonzárónak hagyományosan otthont adó valenciai Ricardo Tormo versenypályán Lewis Hamilton először vezethet királykategóriás motort, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi Yamaháját.



Rossi, aki a 2000-es években számos alkalommal vezette a Ferrari F1-es autóját, ezzel egyidejűleg a 2017-es Mercedest hajtja meg. Az autósport és a motorversenyzés legeredményesebb aktív versenyzőinek üléscseréje a Hamiltont és Yamaha MotoGP-csapatát szponzoráló Monster révén valósulhatott meg: a brit pilóta nagy vágya válik ezzel valóra.

„Szuperizgatott vagyok. Az elmúlt években sokat motoroztam, de csak három napot töltöttem pályán. Hihetetlen élmény volt, a MotoGP-t pedig mindig is néztem” – idézi az F1i.com a cseréről Brazíliában beszélő Hamiltont. A brit a múltban a Yamaha Superbike-gépét tesztelte, amelyre újra felül Valenciában, bemelegítésként a MotoGP-s menet előtt.

„A csapatban is van egy kis motoros csoport. A motorozás már fiatalkorom óta mindig is vonzott engem. Az, hogy ugyanazon a pályán, egyidejűleg megyek Valentinóval, nagyon szürreális lesz, ám igazi megtiszteltetés. Ő egy ikon, aki rengeteget tett a sportért. Jó érzés lesz az autómban látni őt” – beszélt Rossiról is, aki utoljára kilenc éve tesztelt Formula-1-es autót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: