DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferrari: Szerencsésen időzítette ütközését Vettel és Leclerc

Mattia Binotto szerint még éppen jókor jött ez az összetűzés a vörösök két pilótája között, mivel még 2020 előtt tisztázhatják mi is a pilóták dolga. Úgy véli, a Ferrarié a legjobb páros jövőre is.

A Brazil Nagydíj egyik leglátványosabb jelenete volt, amikor a hajrában a negyedik pozícióért küzdő Sebastian Vettel és Charles Leclerc autója összeért és mindkettőjük kereke olyan mértékű károsodást szenvedett, hogy feladni kényszerültek a futamot. Csapattársak nem sűrűn szoktak összeütközni, annak általában mindig következménye van.

Az olasz sajtó már egyenesen veszélyesnek tartja a két harci kakas csatározását, a csapatfőnök ennyire azért nem borúlátó. „Továbbra is meggyőződésem, hogy számunkra nagy luxus, hogy két ilyen kiváló pilótával rendelkezünk. Mindketten remek mércét jelentenek a másik számára és láthattuk is, ahogy a szezon során egyre inkább fejlődnek. Sebastian az év második felében szintén nagyon gyors lett” – magyarázta Mattia Binotto.

Ha folyamatosan feszültség van csapaton belül, abból megint nem lesz világbajnoki cím


„Összességében úgy gondolom, ez a felállás számunkra nagy luxus. Szerencse, hogy ami most történt, azt még idén éltük meg, mert legalább lehetőségünk van mindenkivel tisztázni, mi a dolguk jövőre és mi az, ami semmiképpen nem eshet meg. Ami történt, megtörtént, legalább lefektethetjük a játékszabályokat a jövő évre.”

„Úgy gondolom, akár pilótaként, akár mérnökként, vagy bármilyen más pozícióban van jelen nálunk egy ember, nagyon fontos, hogy végül belássa, ha hibázott és tanuljon belőle, hogy legközelebb már ne kövesse el ugyanezt. Mindkét versenyzőnek be kell látnia, hogy hibázott, hogy a pillanat hevében se ismételjen meg ilyesmit” – tette hozzá a svájci szakember.

Azért mérget ne vegyünk rá, ha esetleg 2020-ban a világbajnoki címért lenne harcban Vettel és Leclerc, akkor nem lenne meg az esélye egy újabb koccanásnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: