DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Binotto: Ez egy buta hiba volt Vettel és Leclerc részéről is

Mattia Binotto nem szeretne egyelőre bíráskodni a versenyzői felett, azonban azt elmondta a futam után, hogy csalódott bennük, hiszen szabadon versenyezhettek, mégis kitoltak a csapattal.

Leclerc és Vettel az első safety car periódus újraindítását követően akadtak egymásba, s bár a monacói egy merész, de kimondottan szép előzést mutatott be, Vettel ráhúzta a kormányt csapattársára az egyenesben, aminek következtében mindketten kiestek a versenyből.

A csapatfőnök Mattia Binotto mélységesen csalódott a pilótáiban: „Csalódott vagyok és sajnálom az egész csapatot, ahogyan a versenyzőknek is sajnálniuk kell, hiszen megengedtük nekik, hogy harcoljanak egymással a pályán, miután biztosan a második helyen végzünk a bajnokságban. Azonban tisztában voltak vele, hogy már a csapat miatt sem követhetnek el buta hibákat.”



„Ez csak egy apró kontakt volt, de még meg kell néznünk az esetet, ki kell elemeznünk, mi is történt pontosan. Nem szeretném most rögtön megkérdezni tőlük mi történt, hiszen még mindannyian ennek a versenynek a hatása alatt vagyunk. Nem hinném, hogy bármelyiküknek vállalnia kellene a felelősséget, hiszen minden ütközésben két versenyző „vesz részt”.”

Megkérdezték Binottótól, nem-e azért volt esetleg ideges Vettel, mert nem kapott friss lágy gumikat a biztonsági autós fázis alatt, azonban Binotto ezt elutasította, mondván Vettelnek már nem volt friss abroncsa.

„Egyértelmű, hogy az elmúlt két-három futamon az autónk versenytempója nem volt megfelelő. Nem mondhatnám, hogy nagy a hátrányunk, hiszen csak tizedekről beszélünk, de egyértelmű, hogy nem a miénk a leggyorsabb autó. A következő szezonra javítanunk kell az autónk teljesítményén és megbízhatóságán egyaránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: