DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Jövőre dobogón leszek a Renault-val

Idén kétségtelenül mélyen alulmúlja a várakozásokat a francia gyári istálló szereplése, ám a nagyobb dobást jövőre tervezik Daniel Ricciardóék, amikor végre újra dobogóra akar állni az ausztrál.

A szezon előtt azt a fő célt tűzte ki maga elé a sárga-fekete gárda, hogy stabilizálják pozíciójukat a középmezőny élén, sőt, jócskán faragjanak is a három élcsapattal szemben meglevő hátrányukból. Ebből úgy tűnik, egyik sem teljesül, inkább távolodtak a Red Bull-Mercedes-Ferrari hármastól, ráadásul igen valószínű, hogy a negyedik helyet is elveszítik a McLaren elleni harcban.

A dobogóínség a franciák visszatérése óta tart, Daniel Ricciardo személyében pedig sikerült egy hétszeres futamgyőztest megszerezniük. Az ausztrált is elkerüli a szerencse, utoljára 2018-ban, Monacóban állt pódiumon, amikor futamgyőzelmet ünnepelhetett. Brazíliában nekiszegezték a kérdést, mit vár a 2020-as esztendőtől?

Ricciardo utoljára 2018 májusában pezsgőzhetett


„Pezsgőzést! Amikor aláírtam jelenlegi csapatommal, akkor is a 2020-as jó szereplés lebegett a szemünk előtt, hogy abban az évben már legalább egyszer dobogós helyen végezzek a Renault-val. Most is ez a fő célkitűzésünk. Éppen a McLaren bizonyította a tavalyi szenvedés után látott idei feltámadásával, hogy egyetlen szezon alatt mennyit léphet előre egy csapat. Nekünk sem lehetetlen, hogy a jövő évben végre komolyabb célokért küzdhessünk” – magyarázta Ricciardo.

„De igazából, akár pezsgőzünk, akár nem, mindenképpen a mostaninál jóval közelebb akarunk kerülni a legjobb három istállóhoz, ehhez a télen kifejezetten hatékonyan kell fejlesztenünk. A legfontosabb, hogy jövőre folyamatosan megnehezíthessük a három topcsapat dolgát az élen” – tette hozzá a harmincéves ausztrál pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: