DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Fittipaldi: Hamilton sikereinek hátterében csak 20% tehetség áll

A kétszeres brazil világbajnok elismeri Lewis Hamilton tudását, de egyben úgy véli, sokkal inkább köszönheti ezt alázatának és elkötelezettségének, mint nyers tehetségének. Nem tartja a legjobbnak.

Austinban Lewis Hamilton pályafutása hatodik világbajnoki címét zsebelhette be, amivel már csak egyetlen eggyel marad le az egyelőre az örökös rekordot tartó Michael Schumachertől. Ebben nagy segítségére van a 2014 óta domináló Mercedes, amely zsinórban mind a hat évben elhozta az egyéni és a csapatvilágbajnoki címet is.

Sokan sokféleképpen próbálták már összehasonlítani Schumachert és Hamiltont, valamint a britet rendszeresen összevetik a korábbi nagy bajnokokkal is, pedig nagyon nehéz a különböző korszakokban versenyző pilóták között túl sok párhuzamot találni. Emerson Fittipaldi nem is próbálkozik meg ezzel.

Fittipaldi szerint Hamilton nagyrészt az elkötelezettségének köszönheti sikereit


1972 és 1974 világbajnoka sokkal inkább kiemeli Lewis Hamilton széleskörű ismertségét a versenypályán kívüli tevékenységei miatt. Ennek köszönhetően a sportág egyik remek nagykövetévé vált, de egyáltalán nem biztos abban, hogy versenyzőként ő lenne a legjobb.

„A legjobbak közé tartozik, ez nem vitás, de nem gondolom, hogy ő lenne a legjobb. Ugyanakkor nagyon fontos nagykövete a sportágnak. Lewis egy külön egyéniség, aki azok számára is példakép lehet, akik nem is érdeklődnek a Formula-1 iránt. Mondjak erre egy példát? A lányom, Vittoria mostanában kezdte követni a száguldó cirkuszt és azt mondta: Apu, szeretnék egy közös képet Hamiltonnal” – idézi Fittipaldit a Gpfans.com szakportál.

„Lewis nagyon egyszerű családból érkezett és elkötelezettségének köszönhetően volt képes felépíteni saját magát. Einstein azt mondta régen, az eredmények leggyakrabban csak 20%-ban köszönhetők az ember tehetségének, a többi az áldozatvállalásnak és az elkötelezettségnek. Lewisnál ugyanígy látom ezt” – tette hozzá a brazilok kétszeres világbajnok legendája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: