DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc sem gondolja, hogy Vettel előtt lenne

A Mercedesnél és a Red Bullnál teljesen egyértelmű, kit támogat jobban az istálló, a Ferrarinál azonban nincs ilyen egyértelmű hierarchia. Charles Leclerc cáfolja, hogy elsőszámú lenne jövőre.

A 2019-es szezon kezdetén a Scuderia vezetése nyíltan kimondta, hogy ebben az évben Sebastian Vettelt részesítik majd előnyben csapaton belül, a mindössze második szezonját teljesítő Charles Leclerc-t ez nem ütötte szíven, tudta, hogy sokat kell még fejlődnie, hogy kitűnjön négyszeres világbajnok csapattársa mellett.

Ez viszont a vártnál sokkal korábban kezdett megtörténni, a nyári időszakban az időmérő edzéseken, majd a nyári szünet után a versenytempó tekintetében is egyértelműen jobbnak bizonyult német társánál, két futamgyőzelmet szerzett, ráadásul a Francia Nagydíjtól kezdve zsinórban kilenc alkalommal bizonyult jobbnak a kvalifikációkon.

Ekkor egyértelműnek tűnt, hogy az atomjaira hullott Vettel elé helyezik az istállón belüli rangsorban, Szingapúr után azonban megváltozott a kép. Vettel összeszedte magát (a győzelem is gyógyír lehetett számára), már nagyon hasonló tempót futnak és a Leclerc javára látható pontkülönbség is inkább annak köszönhető jelenleg, hogy az ötös számú Ferrari az elmúlt másfél hónapban kétszer is megállt technikai hiba miatt, így két nullázást is önhibáján kívül könyvelhetett el a négyszeres világbajnok. Vettel egyébként úgy gondolja, Leclerc 2020-ban sem lesz vezérpilóta a csapatnál.

A Ferrarinál nincs csapatsorrend és egyelőre jövőre sem várható


Nagy a csata az év végi harmadik helyezésért, de Leclerc ezzel nem a csapaton belüli vezető szerepet akarja kivívni, csak a dicsőséget. „Nem azért küzdök ennyire a harmadik helyezésért, hogy a gálán részt vehessek és azért sem, hogy a Ferrarinál vezető szerepbe kerülhessek. Egyszerűen egy őrületesen jó dolog lenne, ha harmadikként végezhetnék a Formula-1-es világbajnokságban” – idézi Leclerc-t a Gpfans-com.

„Tavaly még a 13. helyért kellett küzdenem és el sem tudtam képzelni akkor, hogy idén már a harmadik pozícióért leszek harcban. Személyes sikerként élném meg és rettentő boldog lennék, ha sikerülne elérnem. Még idén az első négy-öt futam után sem gondoltam arra, hogy egyáltalán ilyen helyzetben leszek az évad vége felé.”

„Rengeteget dolgoztam azon, hogy az időmérőkön javuljak az év elejéhez képest. Változtattam pár dolgon és Franciaországtól sokkal jobban is ment a szekér. Nagyon elégedett vagyok a szezonban nyújtott teljesítményemmel, direkt nem is akartam konkrét elvárásokat támasztani saját magammal szemben, csak fejlődni szerettem volna. Ez sikerült is, úgyhogy boldog vagyok” – tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: