DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Schumacher: Hamilton meg fogja dönteni a bátyám rekordjait

Ralf Schumacher számára egyértelmű, hogy Lewis Hamilton rövidesen megdönti Michael Schumacher csúcsait, ehhez pedig ugyan kellett a kiváló autó, de a kiemelkedően jó pilóta is.

A 2014-es szezont még úgy kezdte meg Lewis Hamilton, hogy egyetlen világbajnoki címmel rendelkezett, akkor még nem sejthettük, hogy 2019 végén már hat év végi elsőséggel fog rendelkezni a brit és a világbajnoki címek számában, illetve a futamgyőzelmek tekintetében is viharos gyorsasággal közelíti Michael Schumacher sokáig megdönthetetlennek tűnő statisztikáit.

A hétszeres világbajnok német pilóta öccse teljesen biztosra veszi, hogy a nyerő széria továbbra is folytatódik és a villámgyors Mercedes segítségével hamarosan Lewis Hamilton nevét olvashatjuk a rekordok könyvének legtöbb fejezetében. Ezért viszont a német gyártón kívül rengeteget tett a brit ász is, hogy ilyen közel kerüljön.

„Mind Michael, mind Lewis egészen elképesztő eredményeket ért el eddig. Úgy gondolom, Lewis simán megdöntheti testvérem rekordjait most már. Nem kérdés, hogy Hamilton rendelkezik a legjobb versenyautóval, a legjobb csomaggal, de ennél azért jóval többről van szó. Ő mindig képes a maximumot kihozni a lehetőségeiből és évek óta minden tökéletesen összeállt nála” – idézi Ralf Schumachert az Auto Bild című lap.

Hamilton a rekordok kapujában és ki tudja, hol a vége?


„Nagy tapasztalattal rendelkezik és őrületes természetes tehetség lakozik benne. Mindig tudja, mikor kell támadnia és mikor kell visszavennie, csapatánál pedig hihetetlenül kényelmesen érzi magát. Pontosan tudja, hogy ő az abszolút elsőszámú pilóta. Eleve nagyon jó versenyző, de ezek a tények még nagyobb bizalmi légkört teremtenek, talán éppen ezért lehet az, hogy szinte soha nem követ el hibát.”

„Sebastian Vettelnél éppen a fordítottját gondolom, ha valaki folyamatosan nyomás alatt van, akkor természetes, hogy rendre hibákat követ el. Nézzük meg a montreali esetet, érzékelte, hogy Lewis egyre közelebb és közelebb kerül hozzá, egyetlen pillanatra elvesztette az összpontosítást és hibázott.” Vettel azért Szingapúr óta kezdi összeszedni magát és igyekszik megakadályozni, hogy Charles Leclerc lehessen az első számú pilóta a Ferrarinál.

„Lewis és a Mercedes pedig a lehető legjobban birkózik meg az esetleges nyomással, Toto Wolff a lehető legjobb emberekkel vette körbe magát” – tette hozzá Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: