DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Már sikeres a Honda, de nem állnak meg itt

Rendszeresen dobogós helyen végez a Red Bull-Honda, két futamgyőzelem is összejött idén az új szövetségnek. A japán gyártó örül a szenvedés utáni sikereknek, de tudják, a fejlődés nem állhat le.

Ugyan a Dr. Helmut Marko által év elején jósolt öt futamgyőzelem már biztosan nem jöhet össze 2019-ben a Red Bull-Honda számára, mégis kijelenthető, hogy remek szezont fut az idei évre összeálló páros, Max Verstappen vezetésével. Bár még „csak” két futamot nyert az energiaitalos istálló, kis szerencsével jóval több is lehetne ez, ráadásul az autóval szinte minden helyszínen számolni kell már hónapok óta a dobogós helyek, sőt, legtöbbször a győzelem tekintetében is. A rajongók számára örömhír, hogy nem kizárólag a Mercedes és a Ferrari esélyes a győzelmekre, hanem a Red Bull-Honda is.

Idén végre két istállót láthattak el erőforrásokkal a japánok, a dupla annyi adat pedig gyorsabb fejlődéshez is segítette a már egyébként is felfelé ívelő pályán levő, de korábban csak lassúságával és megbízhatatlanságával kitűnő gyártót. A Honda technikai igazgatója elégedett az idei eredményekkel, de jól tudja, hogy a munka még nincs elvégezve.

A Honda idén futamgyőzelmeket már szerzett, de a cél a világbajnoki cím


„A Red Bull-lal különösen jó eredményeket sikerült szállítanunk idén, ráadásul a Toro Rossóval is dobogóra tudtunk kerülni. Ez azt jelenti, hogy boldogok lehetünk azzal, amit idén elértünk a két csapattal. Nagyon hosszú időbe került, amíg sikerült elérnünk ezt az eredményt” – nyilatkozta Toyoharu Tanabe.

„Még nem értük el végső célunkat. Amilyen célokat eddig teljesítettünk, azok is nagyon fontos mérföldkövek voltak a győzelem felé vezető úton. Ezek még inkább motiválják a fejlesztő gárdánkat. Azt mutatja, hogy ha nem adjuk fel és folyamatosan küzdünk, akkor elérhetjük legfontosabb céljainkat is.”

„Szakadatlanul azért harcolunk, hogy világbajnoki címeket nyerhessünk, már 2015-ben is ezt a végső célt tűztük ki magunk elé. A múltban már szereztünk világbajnoki elsőségeket, úgy gondoljuk, ismét képesek lehetünk erre” – tekintett előre optimistán a japán szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: