DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari tudja, hol kell javulnia Austinban

Charles Leclerc és Sebastian Vettel is úgy gondolja, az egykörös tempó Austinban is rendben lesz a vörösöknél, szombaton még a versenybeállítások finomhangolásával lesz dolguk, hogy fejlődjenek.

Az első szabadedzést Max Verstappen vitte el, szorosan Sebastian Vettel előtt, délutánra változott a kép, Lewis Hamilton vette át az irányítást, Charles Leclerc lett a második. Mindkét Ferrari-pilóta különböző beállítási variációkat próbálgatott az edzés nagy részében, időnként kicsit el is tévedtek. Az időmérős tempóval elégedettek, a hosszabb etapokkal még kevésbé, úgyhogy bőven lesz dolguk szombaton. Igaz, a felvételekből úgy tűnt, legalább a zökkenőkkel sokkal jobban birkóztak meg, mint a Mercedesek, ami a hosszú versenytávon nagy befolyással bírhat.

„Összességében pozitív napot zártunk. Az első edzésen ugyan akadtak problémáim, amikor a leggyorsabb körömet pályaelhagyásért törölték, majd akadt egy kis gondom a gázpedállal, az autót jó érzés volt vezetni, különösen az egykörös szimulációknál mozgott remekül. A pálya meglehetősen huplis, ez nem igazán megszokott a jelenlegi Formula-1-ben, de igyekszünk idomulni ehhez a hétvégén” – elemezte a pénteki tapasztalatokat Charles Leclerc.

„Ahol még bőven lesz munkánk, az a versenytempó, ezen javítanunk kell, mivel a fő riválisaink a jelek szerint sokat fejlődtek ebben a nap folyamán. Igazából csak szombaton fogjuk meglátni, pontosan hol is állunk az erősorrendben” – tekintett előre a monacói.

A Ferrarinál a versenytempót még kevésnek tartják a versenyzők


„Mindig jó móka Austinban versenyezni. A pálya ugyan nincs éppen a legjobb állapotban a nagy bukkanók miatt, de jelenleg ez van, ehhez kell idomulnunk, így csak még nehezebbé teszi számunkra a körülményeket. Nem hiszem, hogy ilyen rövid idő alatt bármit is tudnának tenni annak érdekében, hogy ezt kijavítsák” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

„Már a kezdeteknél is jól muzsikált az autó, ennek örültünk, utána viszont több olyan dologgal is próbálkoztunk, ami nemigen jött be. Viszont megértettük, milyen változtatásokra van szükségünk, remélhetőleg ennek köszönhetően szombatra sokat javul az egykörös sebességünk és bőven van még tennivalónk a hosszabb etapokkal is.”

„Ismerjük az erősségeinket és a gyengeségeinket és tudunk némileg változtatni ezeken, kicsit nagyobb fejtörést okoz viszont, hogy a versenybeállításokat a legjobban finomhangoljuk. Biztosan érzem viszont, hogy jócskán tudunk még javítani az autón, erre fogunk összpontosítani és meglátjuk, mire jutunk vele a második nap végéig” – fogalmazott Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: