DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari az utolsó három futamot a 2020-as felkészülésre szánja

Nem mondhatnánk, hogy rossz formában van a Scuderia ősszel, de több győzelmi esélyt is kihasználatlanul hagyott. Most szinte mindent alárendelnek annak, hogy jövőre az élen végezzenek.

Mexikóban az első sorból startolhatott a két vörös autó, de végül hiába vezették huzamos ideig a futamot, sem Charles Leclerc-nél, sem Sebastian Vettelnél nem a nyerő stratégiát választotta az istálló. Ennek köszönhetően a váratlanul tartósnak bizonyuló kemény keverék segítségével Lewis Hamilton idei tizedik elsőségét gyűjtötte be, ezzel is aláhúzva a Mercedes idei dominanciáját, ami viszont 2020-ban akár véget is érhet.

Az időmérős tempóban a jelek szerint a Ferrari már átlépte az Ezüst Nyilakat (az elmúlt hat versenyből hatszor indulhatott a Scuderia az első kockából, igaz, ehhez legutóbb kellett Max Verstappen büntetése is), az SF90-es fejlesztési csomagja jól sikerült, de még mindig van hova javulni, leginkább a versenytempóban.

„A legutóbbi hat versenyt a pole-pozícióból kezdhettük, de mindössze hármat nyertünk meg ezek közül, egyértelműen többet szeretnénk. Az viszont biztató és ösztönző számunkra, hogy végre olyan csomagunk van, aminek segítségével gyakorlatilag minden pályán csatázhatunk a győzelemért” – mondta el Mattia Binotto csapatfőnök Austinban.

A Ferrari az év első felében csak szenvedett, de végül a jó útra lépett


„Ez jelentős előrelépés ahhoz képest, ahogy kezdtük a szezont, minden elismerésem a Maranellóban ezért dolgozóknak, valamint a pálya mellett munkálkodó embereinknek. Kemény meló volt visszaküzdeni magunkat. Az évad utolsó három versenyét arra kell felhasználnunk, hogy tovább fejlődhessünk és minél inkább felkészültek legyünk a jövő évre.”

„Nagyon szoros az élmezőny, minden apró részlet számít, ha az ember gyakrabban akar nyerni. Austin is nagy kihívást tartogat számunkra, a meglepő mexikói fejlemények után mindenki tudni akarja, vajon itt is olyan elképesztő tartósak lesznek-e a kemény gumik, mint a múlt héten Mexikóban. Egyértelmű célunk, hogy bármilyen szituáció is adódik, jól reagáljunk rá” – tekintett előre Binotto.

Sebastian Vettel örül, hogy várhatóan nem lesz eső, úgy gondolja, a Ferrari esélyes Austinban. „Az előrejelzés szerint száraz idő várható, de meglehetősen hideg. Valószínűleg fekszik nekünk ez a pálya, de ahogy tavaly is láthattuk, semmire nincs előre garancia, nagyon erős a konkurencia” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: