DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Albon majdnem olyan gyors, mint Max

Dr. Helmut Marko szerint nem kell sietniük a pilótaválasztással, Albon, Kvjat és Gasly is szerződéssel rendelkezik náluk, majd eldöntik, hogy ki ülhet be a Red Bullba 2020-ban.

Ugyan Alexander Albon egyértelműen jobban teljesít Pierre Gaslynál, mióta átültették a Red Bullba, az istálló vezetése továbbra sem döntötte el, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa a 2020-as szezonban. Dr. Helmut Marko motorsport-tanácsadó szerint nem sietnek és bár korábban arról volt szó, hogy a Mexikói Nagydíj után döntenek, most már azt mondja, hogy eltévesztette a dátumot, mert elfelejtette, hogy megcserélték a naptárban az USA Nagydíjjal.

"Azt már bejelentettük, hogy mindhárom érintett versenyző, Alex Albon, Pierre Gasly és Danyiil Kvjat is maradni fog a mi csapatainkban. Max helyzete természetesen világos. Úgyhogy most nem kell kapkodnunk azt illetően, hogy eldöntsük, ki melyik csapatban fog vezetni" - mondta Marko az Autosport kérdésére.

sure



"Max egy nagyon erős pilóta, lehet mellette egy másik erős pilóta is, de Albon Suzuka óta megmutatta, hogy majdnem olyan gyors, mint Max. Hogy más szóba kerülhet-e? Csak ez a három pilóta, ez az, amit mindig is mondtunk. Mindhárman szerződésben állnak a Red Bull Racinggel, a szerződésekben pedig benne van az a záradék, hogy a Red Bull Racing döntheti el, hogy hol vezessenek" - magyarázta.

Ezzel az utóbbi napokban felmerülő pletykákra is reagált, melyek arról szóltak, hogy egy váratlan lépéssel Nico Hülkenberg találhat magának helyet a Red Bullnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: