DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: Hülkenberg egyre közelebb a Red Bullhoz

Egy, a paddockban jól ismert holland újságíró állítja, hogy bár a Red Bullnál azt mondják, Albon, Gasly és Kvjat közt dől el, ki lesz Verstappen csapattársa, Nico Hülkenberg szerződtetése sem kizárt.

Nico Hülkenbergnek jelen állás szerint nincs ülése 2020-ra, hiszen a Renault a francia Esteban Oconnak szavazott bizalmat a jövő évre, aki így Daniel Ricciardo csapattársa lesz. Mindez azt jelenti, hogy Hülkenbergnek a Red Bull maradt az egyetlen esélye, hogy versenyképes autót szerezzen magának.

Azt már korábban kiveséztük, hogy kizárólag a Red Bullnál, az Alfa Romeónál és a Williamsnél van kiadó hely 2020-ra, azonban Hülkenberg nem túl valószínű, hogy a Williamsnél kötne ki, az Alfánál pedig Giovinazzi alighanem megkapja az esélyt jövőre is.

Csapattársak lesznek jövőre?


Viszont a paddockban jártas Jack Plooij szerint egyre inkább téma Hülkenberg és a Red Bull házassága: „Azok a hangok, melyek azt mondják, hogy Nico Hülkenberg lesz jövőre Max Verstappen csapattársa, egyre hangosabbak” – mondta az újságíró a Radio Veronicának.

„Mindenki azt mondja, hogy Albon jól teljesít, de ha valaki világbajnok akar lenni, annak tőle sokkal jobbnak kell lennie és több pontot kell szereznie ettől, különösen akkor, ha a csapattársa ennyi hibát követ el. Emiatt is lehet, hogy a Red Bull azon gondolkodik, hogy egy érettebb, tapasztaltabb pilótát szeretne beültetni Verstappen mellé.”

A Hondával egyértelműen a világbajnoki címet célozza meg jövőre a Red Bull, amihez valóban jól jönne egy erős társ Verstappen mellé, azonban kérdés, emiatt felrúgják-e az elveiket, és házon kívül keresnek megoldást a pilótakérdésre, illetve ha ez így lesz, akkor ki marad ülés nélkül jövőre a Toro Rossónál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: