DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Albon folyamatosan cikizi Russellt

A Formula-2-ben győzelmekért csatáztak, idén azonban egészen más célokért küzdenek a száguldó cirkuszban. Albon piszkálja is riválisát, de egyben elismeri, fantasztikus munkát végez a brit.

A legszebb öröm a káröröm, tartja a mondás. Alexander Albon tavaly még kénytelen volt elismerni a vereséget George Russelltől az F1 előszobájában, 2019-ben azonban fordult a kocka. Az F2 címvédője ugyanis a leglassabb autó gyengécske teljesítménye miatt a mezőny végére száműzetett és csak annyi öröme maradt a tapasztalatszerzés mellett, hogy csapattársát rendre legyőzi.

Tavaly óriási csatákat vívott egymással Albon, Russell és Lando Norris, idén már mindhárman a Formula-1-ben tekerik a kormányt. Russellt azonban megverte a sors a harmatgyenge Williamsszel (amely időnként még életveszélyesnek is bizonyul megszokott lassúsága mellett). Meg is kapja érte a magáét, természetesen csak viccelődve.

Albon a viccelődés mellett elismeri Russell kiemelkedő tudását


„Nem fogok hazudni, rendszeresen zrikálom George-ot, beszólogatok neki. Igen gyakran cukkoljuk egymást az idei évben. George és én megszoktuk, hogy az élen csatázunk, így az idei helyzetet nehéz lehet elfogadni neki. Még ha egy bámulatosan jó kört is rak össze, akkor is tudja, hogy legjobb esetben is a 19. helyet éri el vele, szerencsére, én nem ismerem ezt az érzést” – mutatott rá viccesen a Red Bullnál versenyző Albon.

„Ugyanakkor egyértelmű, hogy csúcsformát mutat és egészen kiváló munkát végez. Amikor lehetősége lesz igazán megmutatnia magát, meg fogja tenni. Pontosan tudom, mennyire jó pilótáról is beszélünk, úgyhogy nem aggódom miatta túlságosan” – tette hozzá a thaiföldi-brit újonc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: