DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez: Nem a tehetség és az eredmények számítanak

A Racing Point mexikói pilótája Nico Hülkenberg valószínűsíthető távozása miatt emelte fel szavát. Úgy gondolja, az, hogy a németnek jó eséllyel nem jut hely, valahol a Formula-1 szégyene.

Nagyra tartja egykori csapattársa vezetési tudását Sergio Perez, ezért egyáltalán nem örül annak, hogy azt látja, a jelenlegi Formula-1-ben szinte nem is számít egy pilóta eredménysora és tehetsége, sokkal inkább a pénz. Igaz, nagyon messzire nem kell mennie példáért, jelenlegi istállója ugyanis azt a Lance Strollt foglalkoztatja, aki az idei évben Esteban Ocont túrta ki a helyéről, mivel a csapat új tulajdonosa saját édesapja lett.

A mexikói 2014 és 2016 között ötvenkilenc nagydíjhétvégén osztotta meg a Force India garázsát Nico Hülkenberggel, pontosan tisztában van a rutinos német tudásával. Éppen ezért úgy gondolja, hogy nem is kérdés, hogy egykori csapattársa már bőven bizonyított annyit, hogy helye legyen a száguldó cirkuszban.

Perez sajnálná, ha Hülkenberg végleg kiszorulna az F1-ből


Jelenleg mégis egyre inkább úgy fest, hogy nem lesz. „Nagy kár lenne, mert ez azt mutatja, hogy a tehetség és az eredmények nem igazán számítanak mostanában ebben a sportágban. Egészen más (politikai és egyéb) faktorok sokkal fontosabbá váltak, ami nem a pilóták irányítása alatt van” – mutatott rá Perez a Motorsport-total.com interjújában.

„Mindannyian ismerjük, milyen szintet képvisel Nico, ő az egyik legjobb pilóta a mezőnyben. Az ő döntése kellene, hogy legyen, hogy folytatni kívánja a versenyzést, vagy sem” – tette hozzá a tapasztalt mexikói. Az F1-ben Hülkenberg esélyei jelentősen leszűkültek, reálisan talán csak az Alfa Romeo második ülése maradt, de Antonio Giovinazzi az utóbbi hétvégéken egészen jól muzsikált, többször is legyőzte Kimi Raikkönent.

A Williams gyengén szerepel (erős visszalépés lenne a Renault után, ráadásul pénzügyileg sem biztos, hogy megengedhetik maguknak Hülkenberg szerződtetését), a Haasnak és a Renault-nak nem kellett a német, a Red Bull családban pedig rendre hangoztatják, hogy csak saját pilótaprogramjukból igyekeznek válogatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: