DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg: A Red Bull szerezze meg Hülkenberget

A 2016-os világbajnok úgy véli, a bikáknál Alexander Albon sem hoz megváltást, Nico Hülkenberg viszont állás nélkül maradhat. A Red Bullnak dobnia kéne elméletét és a németet szerződtetni.

Egyre kevesebb lehetősége maradt arra Nico Hülkenbergnek, hogy valós eséllyel a Formula-1-ben ülést találjon 2020-ra. Amikor a Renault hivatalosan bejelentette néhány héttel ezelőtt, hogy Esteban Ocon érkezik a tapasztalt német pilóta helyére jövőre, mindenki arra számított, hogy a Haasnál ő váltja majd Romain Grosjeant.

A Haas azonban kikosarazta és ismét hosszabbított a rutinos franciával, amit Jacques Villeneuve helyeselt is. Maradt az Alfa Romeónál, a Williamsnél és a Red Bull-család autóiban egy-egy kiadó hely, utóbbi azonban nem valószínű, mivel Helmut Markóék továbbra is igyekeznek kizárólag az energiaitalosok juniorprogramjából válogatni, még ha jelenleg nem is veti szét őket a sok lehetőség.

Hülkenbergnek a Red Bullnál lenne a legjobb helye - Rosberg szerint


Hülkenberg azonban teljesen kieshet a körből. „Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy Nico eltűnik a süllyesztőben, de még most is magabiztosnak tűnik. Ez számomra kicsit furcsa, mivel tényleg nem tudom, hova is mehetne. Az Alfa Romeo tűnik az egyetlen reális opciónak, ahol Antonio Giovinazzi helyére érkezhetne, de ez nem lenne könnyű menet, Giovinazzi olasz, a Ferrari is támogatja, ráadásul az utóbbi időben egész jól teljesít” – ecsetelte véleményét Nico Rosberg a Youtube-on közzétett, saját elemzésében.

„A Williams biztos, hogy szívesen lecsapna rá, de nem tudom, hogy ezt pénzügyileg megengedhetik-e maguknak. Nagyon remélem, hogy így is a Formula-1-ben maradhat (Hülkenberg).”

De akkor hol? A három évvel ezelőtti bajnok szerint a bikákhoz kellene kerülnie, a képességei megvannak hozzá, az istállónál pedig igazából nincs megoldva, ki lenne jó csapattárs Max Verstappen mellett.

„A Red Bull valóban problémákkal küszködik. Albon újabb hibát követett el a hétvégén, Gasly pedig ugyan most papíron jó teljesítmény nyújt, de láttuk, ő sem túl jó megoldás. Hülkenberg lenne a legnagyszerűbb választás a Red Bullnak, tudom, hogy jelenleg azt mondják, hogy nem, ő nem jöhet, de nem értem, miért nem szerzik meg maguknak Hülkenberget?” – tette fel a költői kérdést Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: