DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: Hülkenbergnek még dobogója sincs

Az 1997-es világbajnok kicsit odaszólt a rutinos német pilótának, miután a Haas is kikosarazta. Nem érti a károgókat, akik Grosjean maradását megkérdőjelezik, hiszen többet ért el, mint Hülkenberg.

Jacques Villeneuve nem a visszafogottságáról híres, amikor véleményt alkot bármely versenyzőtársáról, ráadásul ezek a vélemények nem kevés esetben negatív kicsengésűek. Kanada egyetlen Formula-1-es világbajnoka nem érti, miért kritizálják annyian a Haas istálló döntését, miszerint 2020-ban is megtartja a Kevin Magnussen-Romain Grosjean párost.

A gárda valóban meglepetést okozott azzal, hogy az alulteljesítő, sokat panaszkodó franciával is hosszabbított, a szakemberek szinte biztosra vették, hogy mennie kell, helyette pedig Nico Hülkenberg érkezik majd a Renault-tól, ahol már biztosan nem lehet maradása. A ’97-es bajnok nem érti, miért kellett volna Grosjeant éppen a németre cserélni.

Grosjean és Hülkenberg még nyeretlen, de előbbinek legalább dobogós helyei vannak


„A mezőnyben éppen ez a két pilóta az, aki a legtöbb versenyt teljesítette eddig úgy, hogy nincs futamgyőzelmük. Hülkenbergnek azonban még dobogós helyezése sincs, úgyhogy miért lenne szükség a cserére?” – fogalmazta meg véleményét Jacques Villeneuve, szavait pedig a grandprix247.com szakportál idézi.

„Ha mindenképpen le akarnák váltani Grosjeant, akkor vagy egy egészen fiatal pilótának kellene érkeznie, vagy egy olyan, tapasztaltabb versenyzőnek, aki tudja, hogyan kell nyerni, például Ricciardo” – tette hozzá a kanadai, aki korábban Anthoine Hubert tragikus balesete után azt mondta, a fiatalok a szimulátorok világából érkeznek a valódi versenyzésbe és a virtuális világ miatt hamis biztonságérzetbe ringatják magukat.

Lando Norris nem ért egyet ezzel, szerinte a fiatalok is tökéletesen érzékelik a veszélyeket a valós versenyzés közben. Lewis Hamilton ennél sokkal élesebben szólt vissza Villeneuve-nek. „Szinte soha nem értek egyet az álláspontjával, de végül is ki az, aki egyetért vele? Személy szerint én meg sem szoktam hallgatni ennek az egyénnek a véleményét” – fogalmazott az ötszörös bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: