DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton reménytelen küzdelemre számít a Ferrari ellen Mexikóban

Akár már most hétvégén is bebiztosíthatja hatodik világbajnoki címét Lewis Hamilton, az angol viszont nehéz versenyre, gyakorlatilag lehetetlen küldetésre számít a Ferrari ellen Mexikóban, a hosszú egyenesek miatt. És akkor még ott van a csapattárs is...

Lewis Hamilton jelenleg 64 ponttal vezet összetettben csapattársa, Valtteri Bottas előtt, így egy dobogós helyezéssel már a Mexikói Nagydíj leintésekor hatszoros világbajnoknak mondhatná magát. A dobogó felé vezető úton viszont az angol egy nagyon nehéz küzdelemre számít, egyrészt a Ferrarik egyenesbeli sebessége, másrészt pedig a csapattárs Valtteri Bottas miatt is.

„Nálam soha nem játszott az, hogy sürgessem a dolgokat” - gondolkozott el Hamilton a Motorsport.com kérdésére. „Valtteri egész évben kiválóan ment, és szinte biztos vagyok benne, hogy az év hátralévő versenyein is mindent meg fog tenni a minél jobb eredmény elérése érdekében. Szóval vele is harcolok még. Azok alapján, ahogy az autónk viselkedik és be van állítva, Mexikó általában a legrosszabb versenyünk szokott lenni, idén sem számítunk másra. Bár kétségtelen, nyertünk itt már vb-címet.”

00119022_695



Aztán kifejtette azt is, miért számít nehéz versenyre a csapattárs fenyegetésén túl. „Nagyon nehéz lesz megfogni a Ferrarikat ezekkel a hosszú egyenesekkel, gyakorlatilag reménytelen. De a többiekre is figyelnünk kell majd, hiszen a McLaren például rengeteget fejlődött az egyenesekben, hasonlóan a Red Bullhoz. Szóval trükkös hétvége lehet ebből.”

Mikor dőlhet el minden? „Nem számítok arra, hogy már Mexikóban. Lesz még néhány jó csatánk.”

Ahhoz, hogy Hamiltont pályafutása során hatodszor már Mexikóban világbajnokká koronázzák, az kell, hogy a verseny leintésekor minimum 78 pontos előnye legyen Valtteri Bottasszal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: