DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Túl korai kimondani, hogy Leclerc lenne a leggyorsabb csapattársam

A négyszeres világbajnok németnek nehéz dolga van a Ferrarinál idén, az ifjú Charles Leclerc gyakran gyorsabbnak bizonyul nála. Vettel szerint viszont korábban is akadtak villámgyors társai.

Alaposan felborult a Scuderián belül az év elején elképzelt menetrend és rangsor. A nyitófutam előtt a vezetőség nyíltan kimondta, hogy a kezdetekkor biztos, hogy Vettelt favorizálják majd csapaton belül, ám Leclerc nagyon gyorsan elkezdte bebizonyítani, hogy huszonegy évesen máris felveszi a versenyt nagynevű csapattársával.

Vettelt eddigi pályafutása során ritkán győzte le a csapattársa, valójában csak egyszer történt ilyen korábban, 2014-ben a fiatal Daniel Ricciardo a visszaeső Red Bull-lal is képes volt három futamgyőzelmet aratni, miközben Vettelnek egy sem jött össze. Idén ismét hasonló a szituáció, Leclerc kilenc egységgel előzi meg Vettelt a bajnokságban és egy-két kivételtől eltekintve folyamatosan gyorsabb, különösen az időmérőkön remekel.

Vettel elismeri Leclerc tempóját, de eredményt nem hirdetne eddigi csapattársai között


Ez azt jelenti, hogy Charles Leclerc lenne a valaha volt leggyorsabb csapattársa? „Nem hiszem, hogy igazságos lenne már most kijelenteni bármi hasonlót, még túl kevés idő telt el. Nem kérdés, hogy fiatal és rettentően gyors, szerintem ezt nem is vitatja senki” – reagált a Motorsport.com szakoldal kérdésére a négyszeres világbajnok.

„Igazából nem tudjuk összehasonlítani őket, mert Mark Webbert, Kimi Raikkönent, Daniel Ricciardót, Vitantonio Liuzzit és Bourdais-t… kihagytam valakit?... ugyanabban az autóban, ugyanabban az időszakban kellene vizsgálnunk. Ezért nem igazságos bármelyikükről is kijelenteni, hogy a leggyorsabb lenne.”

„Kétségtelen, hogy a nyers sebességet tekintve Charles elképesztően gyors, de ez még csak élete második szezonja, korai lenne ilyen jelzőt ráaggatni. Egészen más lenne a helyzet Kimivel és Markkal, mert ők hatalmas tapasztalattal rendelkeztek és sok időt töltöttek már a Formula-1-ben” – mutatott rá Vettel, aki a napokban elismerte azt is, hogy Lewis Hamilton saját zseniális vezetésének is köszönheti eddigi kiemelkedő sikereit, nem kizárólag a szuper Mercedesnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: