DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel: Hamilton nem kizárólag az autónak köszönheti nagy sikereit

Sebastian Vettel alaposan megdicsérte riválisát. Elismeri, hogy a Mercedes technikai fölénye fontos szerepet játszik Hamilton győzelmi sorozatában, de rámutat, a brit pilóta hasonlóan kiváló.

2014 óta a Mercedes látványosan átvette az uralmat a Formula-1-ben, zsinórban a hatodik szezonban szerzi meg az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet is. Egy-két rövidebb időszakban láthatunk csak felvillanásokat a vetélytársaktól, alapvetően azonban a Mercedes darabokra szedi a mezőnyt a hibridéra beköszönte óta. 

A napokban Jenson Button nyúlt óvatosan a kérdéshez és jelentette ki azt, hogy Hamiltont ne hasonlítsuk a korábbi évtizedek legendáihoz. Max Verstappen és Jacques Villeneuve is arra utalt nemrég, hogy a (most még egyelőre csak) ötszörös világbajnok brit a legjobb versenyautónak köszönheti sikereit.

A Ferrari német pilótája sem feledkezik meg arról, hogy valóban fantasztikus versenyautó dolgozik Hamilton alatt, de úgy véli, a pilóta legalább olyan fontos volt ezekben a győzelmekben. „Úgy gondolom, nyilvánvaló, hogy a Mercedes rendelkezett az elmúlt években a legjobb autóval. Szerintem más pilótáknak is jó esélye lett volna bajnoki címeket nyerni vele” – idézi Sebastian Vettelt az F1i.com szakoldal.

Vettel elismeri Hamilton kiváló képességeit


„De ez azért már többről szól, ez a remek versenyző és a kiváló autó kombinációjának eredménye. Nem élveztem azokat az éveket, amikor Lewis nyert, különösen akkor nem, amikor kicsit szorosabb harcban álltunk, de tisztán kell látnunk, hogy ez nem csak az autón múlott.”

„A Hamilton-Mercedes kombinációt rettentően nehéz legyőzni. Ez nem csak Lewisról és nem csak a Mercedesről szól, hanem közösen érik el ezeket az eredményeket. Elértek egy olyan pontra, ahol hihetetlenül nehéz őket letaszítani a csúcsról, nagyon egyenletes teljesítményt nyújt (az autó és Hamilton is), nagyon kevés hibával.”

„Úgyhogy elismerésem Hamiltonnak és elismerésem a csapatának is. Nem hiszem, hogy ketté lehetne választani a két dolgot, fair, ha mindkét faktort egyszerre említjük meg” – ismerte el riválisa teljesítményét Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: