DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Villeneuve: A Williams megérdemli, hogy utolsó legyen

Kész csoda, hogy a Williams idén egyetlen pontot is szerzett, az 1997-es világbajnok pedig tudja ennek okát és úgy véli, a borzalmasan rosszul vezetett csapat megérdemli mostani szenvedését.

Jacques Villeneuve-öt jó ideje éles megfogalmazásairól ismerjük, aki sosem tartja magában őszinte véleményét akkor sem, ha az a másik fél számára sértő. Évekkel ezelőtt már előre látta, hogy a Williams a szakadék felé rohan, komoly kritikáit azonban támadásnak tekintette egykori csapata és kitiltotta motorhome-jából. Azóta közel két és fél év telt el és a grove-i istálló sosem látott mélységekbe zuhant, úgyhogy kimondhatjuk, ezúttal a kanadainak volt igaza.

Korábban sokat kritizálta Villeneuve a csapatvezetést, tény, hogy amióta nem Frank Williams irányítja a gárdát, folyamatos és egyre inkább látható mélyrepülésbe kezdett. Claire Williams a jelek szerint nem bizonyul egyelőre jó csapatvezetőnek, az előzmények ismeretében viszont a kanadai ex-pilóta nem sajnálja az istállót. Furcsa ezt a Williams utolsó világbajnokától hallani.

1996-1997: Zsinórban két világbajnoki cím a Williamstől...


A Williams még a tavalyi gyengélkedését is messze alulmúlja, nagyon úgy fest, hogy egyetlen, óriási szerencsével megszerzett pontocskával zárja az évet a kék-fehér alakulat, miközben Robert Kubica mellett már a vezérpilótának számító George Russell is kezd elégedetlen lenni a csapattal, illetve a legutóbb nemcsak lassú, de életveszélyes autóval.

...2018-2019: Zsinórban két utolsó helyezés a bajnokságban

„2014-ben és 2015-ben még harmadikként végzett a csapat, most zsinórban másodszor utolsók. Leginkább azt tartom szomorúnak, ahogyan az elmúlt években az istállót vezetik. De ha megnézem a vezérkart, nem is lepődök meg azon, hol állnak most, egyből megértem. Valahol éppen ez indokolja, hogy ennyire borzalmasak jelenleg” – fogalmazott élesen Villeneuve az olasz televíziónak.

„Ennek a csapatnak dicsőséges múltja van, de annyira rossz irányba vezetik, hogy az lenne ciki, ha így is versenyképesek lennének. Úgyhogy megérdemlik, hogy ennyire rosszul szerepelnek” – tette hozzá a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: