DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Jövőre már komoly esélyesek leszünk

A hétszeres futamgyőztes holland elismeri, nyár óta a Ferrari legyőzte őket a fejlesztési versenyben, de idén egyébként sem várta magát bajnoki esélyesnek. Jövőre összeállhat végre a kép.

Hosszú évek egy helyben toporgása után a Red Bull tavaly nyáron komoly lépésre szánta el magát és szakított korábbi motorszállítójával, a Renault-val (akivel egyébként is esztendők óta fagyos volt a viszonya) és szövetséget kötött a Hondával. Ez akkor komoly rizikónak tűnt, de végső soron nem nagyon bánhatja az energiaitalos istálló a váltást, mert a Honda megbízható és folyamatosan fejlődő erőforrással állt elő.

Sikerült is összehozni két futamgyőzelmet és kicsit több szerencsével Monacóban és Magyarországon is lehetett volna első Max Verstappen. Az év elejéhez képest sikerült nyárra közelebb kerülni a Mercedeshez, a Ferrarit ideiglenesen még átlépni is, utána azonban a Scuderia olyan fejlesztési csomaggal állt elő, amire az RB15-ösnek egyelőre nincs válasza.

Verstappen jövőre már előrébb várja istállóját és saját magát


„Nem fejlődtünk annyit, amennyit szerettünk volna. Igaz, ha a Mercedeshez hasonlítjuk magunkat, akkor nem vagyunk vészesen mögöttük, de egyértelmű, hogy a Ferrarihoz képest jócskán lemaradtunk a fejlesztési versenyben” – magyarázta Max Verstappen a Yahoo Sports hasábjain. Azért az is borítékolható, hogy a Mercedes ismét ott lesz a legjobbak között, mivel láthatjuk, hogy 2014 óta elképesztő, szinte megalázó fölénnyel utasítja maga mögé riválisait a német gyártó.

„Továbbra is keményen kell dolgozunk és ennél is többet javítanunk a tempónkon. Sokat tanultunk a jövő esztendőre, de bőven van még hova fejlődnünk, ez igaz az erőforrásra is. Ez nem titok, mindenki tudja, mindannyian ezt akarjuk. Nem arról van szó, hogy sokkhatás alatt állna a csapat, mindenkiben megvan a vágy arra, hogy feljebb kerüljünk.”

„Természetes, hogy nem számítottam arra, hogy már idén rögtön a világbajnoki címért harcolhatok. Nem is lett volna reális célkitűzés egy új motorszállító-partnerrel rögtön az első szezonban. Együtt építkezünk folyamatosan és megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni. Viszont már látom a fényt az alagút végén, a jövő évben megpróbáljuk teljesen összerakni azt a mozaikot” – utalt a lehetséges jövő évi sikerekre Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: