DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Sajtó: 2021-es ülésre gyúr Kubica

Nem szánja véglegesnek idei távozását a rajtrácsról Robert Kubica: a pilóta lengyel szponzora állítólag három csapatot is megkörnyékezett. A befutó a Haas lehet.

Eldöntött, hogy Robert Kubica a 2019-es szezont követően nem marad a Williams kötelékében, esélyei a 2020-as versenyülésre pedig minimálisak. A RaceFans.net információi szerint a lengyel egy másik kategóriában, valószínűleg a DTM-ben versenyez tovább jövőre, miközben fejlesztőpilótaként csatlakozik az F1-es mezőny valamelyik istállójához. A lap arról ír, célja egy olyan csapattal társulni, amely 2021-re versenyzői ülést ad neki.

A jól értesültnek számító forrás szerint a kulcs Kubica főszponzora, a Williamsszel szintén szakító PKN Orlen. A lengyel olajipari vállalat több Formula-1-es csapatot is megkeresett olyan szponzori együttműködés ajánlatával, amelyben Kubica is szerepel – erről Lengyelországban is beszámolt a helyi sajtó.



Az egyik lehetőség, hogy az Orlen a Haas névadó támogatója lesz: a pozíciót korábban betöltő Rich Energy botrányát követően szerződést bontott a csapattal, az energiaital neve sem szerepel már az autókon. Kubica Pietro Fittipaldi szerepét venné át, ráadásul pénteki szabadedzéseken is indulna, ahogyan 2018-ban a Williamsnél. Günther Steiner csapatfőnök is elismerte, érdeklődik a lengyel iránt, akit az egyik legjobb tesztpilótának tart.

A RaceFans két másik csapat nevét is bedobta a kalapba. Az egyik a Racing Point, ahová azonban a Kubicát finanszírozó cég nem érkezhetne főszponzorként, mivel a SportPesa 2020-ra is leszerződött. Az Orlen információik szerint a McLarent is megkereste, Wokingnak azonban már van egy olajipari partnere, a brazil Petrobras.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: