DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kubica a Haasnál kaphat lehetőséget

A Williamstől távozó pilóta új lehetőségek után kutat az F1-ben, ezek egyike egy teszt- és szimulátorpilótai feladatkör lehetne a Haas istállójánál. Az amerikaiak nagy hasznát vennék a lengyelnek.

Robert Kubica a Szingapúri Nagydíj hetében jelentette be, hogy év végén távozik a Williams Formula-1-es istállójától. További terveiről csak kevés konkrétumot osztott meg, de azt kijelentette, hogy valamilyen formában szeretne az F1-ben is maradni. Erre egy megoldás lehet a mostanában gyengélkedő Haas istállója, amelynél jól jönne egy tapasztalt pilóta, aki segíthetne megoldást találni az idei autó problémáira. „Bármi lehetséges, mi tárgyalunk vele" - jelentette ki a csapatfőnök, Günther Steiner. „Én mindig sok emberrel vagyok kapcsolatban, hogy jobb helyzeteket teremtsek. Robert úgy döntött, hogy távozik a Williamstől, de még beszélnem kell vele, mert nem ismerem a terveit."

 kubica-portre-20191_1



Bár Kubica maga is egy elég nehéz szezont teljesít, bizonyos képességei nagyon jól jönnének a Haasnál. „Nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, emellett az egyik legjobb teszt- és szimulátorpilótának számít. Azt hiszem, hogy nem tud, vagy nem akar teljes munkaidőben dolgozni, de mércének megfelel."

Ha nyélbe ütnék az üzletet, akkor Kubica szurkolóinak sem kellene búslakodnia a távozó lengyel miatt, ugyanis egy-egy pénteki edzésre jövőre is szinte biztosan autóba ülhetne. „Tesztek nélkül így kell tennünk. Úgy nincs értelme valakit a szimulátorba ültetni, hogy utána nem tud összehasonlításokat végezni. Teszten vagy szabadedzéseken részt kell vennie, ez is a feladat része. De ezzel nagyon előreszaladtunk, a tárgyalások még kezdeti stádiumban vannak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: