DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ha Briatorén múlna, Vettel csak hátvéd lenne a Ferrarinál

Flavio Briatore mindig markánsan beszél az adott témáról, amiről kérdezik. Most éppen a Ferrari került szóba, amellyel kapcsolatban szintén nem fogta vissza magát: Vettel maradhatna, mert nem rossz versenyző, de az ő vezetése alatt csak vízhordóként.

Tudjuk nagyon jól, hogy Flavio Briatore sohasem tesz lakatot a szájára, és kész akár nagyon élesen is kritizálni, akiről és amiről kérdezik őt. Nincs ez másképp a Ferrarival sem, szerinte ugyanis az olaszok több hibát elkövettek akár csak az idei szezonban is - például, hogy ki legyen az első számú versenyző.

„Leclerc gyorsabb Vettelnél” - kezd bele az ex-csapatfőnök a Rai olasz tévécsatorna podcastjében, a La Politica nel Pallonéban. „Készen áll arra, hogy világbajnok legyen, egy óriási ígéret. Agresszív, és jól, erősen tud menni az autóval. Dumálgatni lehet, de mindenképp kell egy első számú versenyző a csapatba, ez pedig, ha én lennék a csapatfőnök, Charles lenne. Ha nincs első számú versenyző, ahol a hátvéd csapattárs mindig rendelkezésre áll, hogy segítsen, soha nem fogsz nyerni. Vettel maradhatna, mert nem rossz versenyző, de már csak hátvédként.”

00118023_529



Briatore a Ferrari, mint csapat ténykedésével sincs kibékülve. „Reméljük, jövőre nyerni tudnak, csak épp az a baj, hogy mindig a következő szezonra kell várni ebben. Ahhoz, hogy világbajnok lehess, tökéletesnek kell lenned. Egy-egy versenyt persze el lehet rontani, de akkor is harmadik-negyedik helyeket kell hoznod valahogy, amikor nem vagy versenyképes az autód vagy más miatt. Én beszélnék mindenkivel a csapaton belül arról, hogy mindenki vállalja a felelősséget azért, amit csinál. Az F1, és egy F1-es csapat olyan, mint a társadalom: csak annyi a különbség, hogy a társadalom évente egyszer számol el, hogy mi hogy működött, míg az F1-ben, ha valami nem megy, rögtön váltani kell.”

Az olasz úgy dicsért a podcast végén, hogy az nem is feltétlenül tűnt annak. „Nem rossz csapat a Ferrari, van egy nagyon jó alapja, de a bokszkiállásokban mindenképp fejlődnie kell, ahogy abban is, hogy alakítja ki a versenystratégiát. Na meg beszélniük kell a versenyzőkkel: olyan f.szságokat csinálnak néha, amelyeket egyszerűen nem szabad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: