DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussen: Egy sor pilóta ülést érdemelne egy topcsapatnál

A Formula-1 rosszfiújaként tartják számon Kevin Magnussent, aki versenyzési stílusával sokak nemtetszését vívta már ki. A dánt ez nem érdekli és várja, hogy 2021-től egy jobb istállónál vezethessen.

Egyelőre annak is örül Kevin Magnussen, hogy jövőre biztos a helye a száguldó cirkusz mezőnyében, ugyanakkor nem is teljesen elégedett jelenlegi helyzetével és nem tervezi, hogy örök életében a középmezőnyben szenvedjen. Egy jobb ajánlatra vár 2021-re, de pontosan tudja, szűk határok között mozog.

„Nem kérdés, hogy egy egész sereg pilóta megérdemelné, hogy élcsapatnál versenyezhessen. De nem olyan fontos, hogy mit érez az ember magában, valójában az számít, hogy egy versenyző jól teljesítsen, ez pedig megnyithatja a számomra fontos ajtókat. Huszonhét éves vagyok, a legjobb korban, nem kevés tapasztalattal” – mondta el véleményét a rutinos dán a BT című lapnak.

A Haasnál biztos a helye, de többre vágyik Magnussen


Jan Magnussen fia elégedett, hogy a korábbi sikertelen próbálkozások után tartósan megvethette lábát az F1-ben a Haas istállónál (bár az idei eredmények jelentősen elmaradnak a tavalyiaktól), de igyekszik feljebb kerülni. „2021-ben a lehető legjobb autóban szeretnék vezetni. Nyugodtan és nyitottan várom a lehetőséget, de azért nem gondolkodom folyamatosan erről. Időnként viszont eszembe jut."

„Nem volt tudatos stratégia részemről, hogy rosszfiúnak könyveljenek el, nem így akartam elismerést szerezni. Csak igyekszem a határokat feszegetni, mert az ember csak így válhat egyre gyorsabbá. Nem is akarom elolvasni, miket mondanak rólam, mert a csapaton belül és a főnökeimtől kapott visszajelzések azt mutatják, tökéletesen elismerik a munkát, amit végzek” – tette hozzá Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: