DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas japán futama az egész évét jellemzi

Újabb frusztráló versenyen van túl az amerikai F1-es istálló, amelynek most sem sikerült pontszerző helyen végeznie. Az utóbbi hat fordulóból ez már az ötödik ilyen alkalom.

Japánban tovább folytatódtak a Haas Formula-1-es istállójának megpróbáltatásai. A versenyen egyik pilótájuk sem ért pontszerző helyre, ráadásul Kevin Magnussen pár órával a rajt előtt, az időmérő edzésen összetörte autóját, így ő az utolsó helyről várta az indítást. A rajtja legalább jól sikerült, ám az összképet nézve ez sovány vigasz számára.

 haas-japan-action-20191



 „Hátulról rajtolva a tizenkettedik helyig kapaszkodtam fel, de aztán félrecsúsztak a dolgok. Nem volt olyan rossz a tempóm, legalábbis nem annyira, mint a korábbi versenyeken, de lehettünk volna sokkal jobbak is, ha mindent a helyére teszünk” – értékelt a leintést követően Magnussen.

Romain Grosjean időmérője egész ígéretes futamot vetített előre, a francia pilóta bejutott a Q3-ba, és a tizedik helyet foglalhatta el a rajtrácson. Az indítást azonban valami okból kifolyólag szörnyen kapta el, így egészen csapattársa mögé visszacsúszott. Ez az egész versenyére rányomta a bélyegét.

„Ez nem sikerült túl jól. Nem tudom miért, de a rajtom szörnyű volt. Az egyes kanyarban már Kevin mögött voltam, ami jól mutatja, mennyire rossz lett. Onnantól nehéz volt felzárkózni. A versenyen csúcspontja két előzés volt [George] Russell és Antonio [Giovinazzi] ellen, mindkettőt az első kanyarkombinációban, kívülről csináltam meg. A tempónk ma nem volt meg, kár érte” – nyilatkozta.

Magnussen a 17., Grosjean a 15. helyen zárta a Japán Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: