DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: A DRS nélkül nulla előzés lenne a Formula-1-ben

A McLaren spanyol pilótája egyáltalán nem rajongója a nyitható hátsó szárnyas rendszernek, de elismeri, a DRS nélkül egyáltalán nem lehetne előzni. Ez a helyzet 2021-től azonban megváltozhat.

A Formula-1 vezérei a 2021-es szabályváltoztatásokkal nem csak azt szeretnék elérni, hogy tömörebb legyen a mezőny az első helyekért vívott harcban és ezzel sokkal komolyabb izgalmakat hozzanak a száguldó cirkuszba, hanem az előzéseket is igyekeznek megkönnyíteni.

Jelenleg még szorosan követni sem könnyű a pilótáknak az előttük haladót, így viszont bizonyos pályákon szinte lehetetlen előzni, még az állítható hátsó szárny segítségével is. Időnként viszont teljesen megfordul a helyzet és a DRS annyira hatékony néhány helyszínen, hogy az előzések valójában kikerülések.

Ilyen tömör élmezőnyt szeretne látni Sainz is


Carlos Sainz bízik a leendő szabályváltozásokban, a költségvetési sapkában és az izgalmasabb Formula-1-ben. „Úgy gondolom, bizonyos dolgok megváltoznak, de a Formula-1 összképe ugyanolyan marad. Pozitív várakozással figyelem, milyen ötletekkel állt elő az FOM az aerodinamikai szabályozással és a költségvetési sapkával kapcsolatban. Azt kívánom, bárcsak már a jövő évben is így lenne” – mutatott rá a McLaren spanyol pilótája az F1technical.net hasábjain.

„Szeretném, ha kevésbé függenénk az állítható hátsó szárnytól. Azt mondhatom, hogy a Formula-1-ben nulla előzés lenne a DRS-rendszer nélkül, ezért úgy gondolom, jelenleg szükség van rá. Remélhetőleg a jövőben nem leszünk DRS-függők. Az FOM meggyőződése, hogy a változtatások beválnak, nekünk pedig nincs más választásunk, mint hinni ebben. Bízom bennük, mert hosszasan kutatták és vizsgálták a lehetőségeket, bizonyára elvégezték a házi feladatukat. A megfelelő úton haladnak” – fogalmazott Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: