DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: A legjobb csatákat nem is látják a tévénézők

A McLaren spanyol pilótáját felbosszantja, hogy a tévés közvetítésekben szinte mindig csak az élcsapatok láthatók. Ezzel a szponzorok mellett a nézők veszítenek sokat, mert a legjobb csatákról lemaradnak.

2019-ben rendkívül szoros és izgalmas a középmezőnyben vívott harc a Formula-1-ben. Az élen sajnos (már megszokott módon) ritkán alakul ki valódi, éles küzdelem a pozíciókért, nem úgy egy kicsit hátrébb. Kár, hogy ezeket az előzéseket az érintetteken kívül sokkal többen nem is látják, mivel a tévétársaságok szinte csak a topcsapatokra összpontosítanak.

Ez kicsit dühíti is Carlos Sainzot, mivel éppen a legjobb részekről maradnak le a nézők azzal, hogy a szoros, középmezőnyben zajló csatározások helyett az élen haladók körözgetését mutatják inkább a képernyőn. És nem egyedül a spanyol pilóta panaszkodik a jelenség miatt.

Sainz szerint a legjobb csatákról lemaradnak a nézők, mert nem mutatják őket


„Nagyon idegesít engem is és a csapatot is. A közvetítés rendezőinek hozzáállása miatt a szponzorok alig láthatók a televízióban, ez pedig önmagában sem jó dolog. Nem vagyok ezzel egyedül, számos középmezőnybeli istálló ugyanígy panaszkodik emiatt. A rajongók lemaradnak egy csomó jó csatáról, mert nem az első helyekért zajlik” – morgolódott Sainz a Speedweek című lap hasábjain.

Egy középmezőnybeli riválisa teljesen egyetért a spanyollal. „A legnagyobb látványosságot a középmezőny szolgáltatja. Nem is értem, miért nem mutatják, az egész mezőnynek így kellene harcolnia egymás ellen” – erősítette meg kollégája véleményét Sergio Perez, a Racing Point rutinos pilótája.

Sainz kiemelte, előfordult már olyan futam az utóbbi időben, amikor egyáltalán nem mutatták például a McLaren autóit, miközben az összesített tabellán a negyedik helyet foglalják el. Így valóban nehéz tőkeerős szponzort találni a középmezőny csapatainak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: