DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: Nem volt értelme Albon ellen harcolnom

A McLaren spanyolja szerint összességében rosszabbul járt volna, ha megpróbálja feltartani a Red Bullt, érkezett mögötte ugyanis az egyenesekben roppant gyors Racing Pointban ülő Sergio Perez.

Az előző három futamon nem szerzett pontot, Szocsiban viszont újfent a középmezőny élére állt Carlos Sainz. A fiatal pilóta a Formula-1-es Orosz Nagydíj első szakaszában még Valtteri Bottas előtt is haladt: „Jól kaptuk el a rajtot, ami az első célunk is volt, hogy legyen legalább esélyünk harcolni a Mercedesekkel és a Ferrarikkal az első kanyar előtt. Remek móka volt, jól lehet így motiválni magadat. Egész versenyen jó volt a tempónk, jól kezeltük a gumikat, működött a stratégiánk, végül pedig a középmezőny legjobbjaként végeztünk, és pontosan ezt is akartuk” – összegzett a hatodikként befutó spanyol.

sainz-szocsi-dppi-1



Sainz eredményében egyfelől közrejátszott Sebastian Vettel kiesése, viszont akár jobb helyezést is elérhetett volna, ha a hajrában feltartja a felzárkózó Alexander Albon Red Bullját. A McLaren versenyzője szerint azonban előbb-utóbb úgyis megelőzte volna őt a thai, a védekezéssel pedig időt veszített volna, miközben érkezett mögötte az egyenesekben rendkívül gyors Sergio Perez.

„Sajnos szerintem ahhoz, hogy értelme legyen harcolnunk egy Mercedes és egy Red Bull ellen, még fél másodpercet kellene javulnunk, mert pillanatnyilag az csak arra lenne jó, hogy több másodpercet veszítsünk a versenyidőnkből. Ráadásul Perez jött mögöttem, akinek gyors az autója az egyenesekben: nem akartam, hogy DRS-en belülre kerüljön, miközben Albonnal csatázom, mert rettenetesen gyors az egyenesekben a Racing Point. Ezt is menedzselni kellett. Nyilván ha a futam utolsó köre lett volna, agresszívebb lettem volna, de most fontosabb volt, hogy az előző nehezebb versenyek után bebiztosítsuk a pontokat” – magyarázta Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: