DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Villeneuve: A karma elintézte a Ferrarit

Az F1 (egyik) megmondóembere szerint a Ferrari elszórakozta a győzelmet Oroszországban, a karma pedig visszavágott. Sebastian Vettel ma gyorsabb volt, őt illette volna meg az első hely.

A Ferrari alaposan kidolgozott tervvel vágott neki az Orosz Nagydíjnak: a rajtnál Charles Leclerc szélárnyékot biztosított csapattársának, hogy az olaszok egy-kettőben fordulhassanak el az egyes kanyart követően, majd egy helycserével akarták meghálálni Leclerc-nek a segítséget.

Bár az nem tisztázott, hogy a terv része volt-e az is, hogy Vettel Leclerc mellett is elmenjen, vagy kizárólag Hamiltonra összpontosítottak, de a kerékcseréknél mégis a monacóit hozták ezúttal nyerő helyzetbe. Aztán jött Vettel motorhibája, ami mindent fölrúgott.

A kanadai Jacques Villeneuve-nek nem igazán nyerte el a tetszését a Ferrari haditerve, szerinte Sebastian Vettel ma egyszerűen gyorsabb volt, mint Charles Leclerc, így őt illette volna a győzelem a mai napon.



„Nem tetszett, ahogyan a Ferrari taktikázott” – közölte a Sky Sports Italiával a világbajnok. „Nem kellett volna rászólniuk Vettelre, hogy azonnal adja vissza a pozíciót, onnantól kezdve pedig végig csak az járt a fejükben, hogyan tehetnék vissza Leclerc-t az élre. Aztán a karma elintézte őket!”

„Vettel ma gyorsabb volt, megérdemelte volna, hogy elöl maradhasson!” Mindeközben Davide Valsecchi is egyetértett a kanadai ex F1-essel: „Véleményem szerint a Ferrari annyira el volt foglalva saját magával, hogy nem is törődtek a Hamilton jelentette fenyegetéssel. Lewis ma is megmutatta, mennyire elképesztően gyors tud lenni, a Ferrari pedig inkább törődhetett volna azzal, hogyan szakítsák le magukról a britet.”

Leclerc aztán a VSC-t követő biztonsági autós fázis alatt lágy abroncsokra váltott, amivel még egy pozíciót bukott, s nem is tudta visszaelőzni Bottast a verseny végéig, amelyen így csak a harmadik helyen ért célba, Vettel pedig az MGU-K meghibásodása miatt kiesett az Orosz Nagydíjról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: